5 tipů pro studium angličtiny

Chceme-li se učit cizí jazyk, měli bychom znát různé metody a techniky jeho osvojování. Základem je ochota investovat čas do studia a komunikovat. Článek shrnuje základní metody, které pomáhají při studiu angličtiny.

- Čtení. Když čteme, pomáhá nám to vnímat strukturu vět, což následně pomáhá i lépe mluvit. Začít je třeba samozřejmě s jednoduchými texty, například dětskými knihami. Dobré je také číst nahlas a nesoustředit se při tom na význam každého slova, ale na výslovnost.

- Sledování filmů a televize. Člověk, který se chce naučit jazyk, by jím měl být obklopen co nejčastěji. Filmy a televize to umožňují z pohodlí domova a navíc pomocí podvědomí. Čím více budeme sledovat cizojazyčné filmy, tím lépe porozumíme.

- Poslech. Pusťte si například rozhlas a soustřeďte se na rytmus angličtiny. Mnoho příležitostí nabízí také internet.

- Dotek. Zejména pro dospělé, kteří se učí angličtinu poprvé, může být složité slyšet určité hlásky. Dobré je proto použít dotekovou metodu a sáhnout si při vyslovování obtížných hlásek na krk člověka, který již tento jazyk ovládá. Hlásky se vám pak budou snadněji napodobovat.

- Sledování. Pečlivě vnímejte ústa rodilých mluvčí. Pomůže vám to lépe pochopit, jak pohybovat jazykem a ústy při vyslovování. Pokud si nejste jisti, jak vytvářet slova, požádejte o pomalé zopakování.

-kk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101