7 důvodů, proč se učit čínsky

Přemýšleli jste o studiu čínštiny? Možná vás nenapadlo, že existuje řada důvodů, proč se věnovat právě tomuto jazyku. V západním světě se s ním počítá stále více, vedle angličtiny zaujímá místo druhého jazyka. Článek shrnuje sedm základních důvodů.

- Čínsky mluví více než 1 miliarda lidí, tedy každý pátý člověk. Je to jazyk, jímž mluví nejvíce lidí na celém světě.

- Čínská civilizace je stará více než 6000 let. Studium čínského jazyka je klíčem k mnoha znalostem jedné z nejstarších kultur tohoto světa.

- Čína se stává dominantním hráčem v mezinárodním ekonomickém a finančním systému tohoto století. S jejím vstupem do WTO posílila nutnost pochopení tohoto rychle se rozvíjejícího národa a obchodování s ním.

- Vláda Spojených států považuje budování vztahů s Čínou za jednu z priorit své zahraniční politiky. Rozšiřující se vztahy mezi těmito dvěma zeměmi v nejrůznějších oblastech zvyšují důležitost přítomnosti Číny v amerických komunitách.

- Pro Američany je čínština jedním ze čtyř kritických cizích jazyků. Pomáhá k mnoha ekonomickým výhodám a možnostem.

- Čínské komunity hrají důležitou roli v oblastech jako je věda, obchod, vzdělávání nebo umění po celém světě. Schopnost komunikovat s nimi pomůže k lepšímu porozumění členů multikulturní společnosti.

- Studium čínštiny nejen uspokojí váš zájem o zvládnutí cizího jazyka, ale může být i vhodným nástrojem pro rozvoj vaší kariéry. V Číně je stále větší počet pracovních, vědeckých i vzdělávacích příležitostí.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com