8 klíčů k úspěšnému učení

1. Uvažujte pozitivně. Věřte, že se dokážete naučit a zvládnout každý nový koncept. Nepotřebujete jen dobrý mozek, ale také pozitivní přístup. Nejúspěšnější lidé umějí pozitivně uvažovat.

2. Vytvořte si motivační systém. Může to být například barevný plakát s tím, co získáte, až dosáhnete svých cílů. Umístěte si jej ke svému stolu.

3. Určete si denní, týdenní, měsíční dosažitelné cíle. Nemusejí to být akademické cíle, ale i společenské nebo zdravotní. Úspěch v každé oblasti života přispívá k lepší životní rovnováze.

4. Pravidelně si opakujte. Můžete využívat myšlenkových map ke shrnutí toho, co jste se naučili. V období testů a zkoušek vám tato shrnutí velmi pomohou.

5. Zvolte si styl učení, který vám bude vyhovovat. Pokud vám vyhovuje vizuální učení, používejte obrázky, grafy apod. Chcete-li raději nové věci slyšet, používejte zvukové nahrávky nebo si čtěte nahlas.

6. Berte chyby jako příležitosti k učení. Úspěch máte na dosah ruky a i malé kroky směrem k němu jsou velice důležité.

7. Udělejte si rozvrh pro domácí přípravu nebo opakování. Pomůže vám to udržet soustředění. Naplánujte si také pravidelné přestávky.

8. Vytrvejte. Nevzdávejte se. Pamatujte si, že mnoho úspěšných lidí dosáhlo svého úspěchu jen díky řadě selhání. Pouze vytrvali ve svém úsilí, dokud neuspěli.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com