Američané se vzdělávají pomocí počítačových her

70 procent ze 150 významných amerických zaměstnavatelů používá interaktivní software a hry ke školení zaměstnanců. Ukázal to výzkum organizace Entertainment Software Association (ESA). 75 procent z nich plánuje další rozšíření této výukové metody v následujících třech až pěti letech. Více než tři čtvrtiny firem, které dosud tyto technologie nevyužívají, by je rády zavedly do pěti let.

Nejčastěji se školení pomocí počítačových her využívá při ověřovacím školení, školení pro specifické pracovní funkce, IT, management a zákaznický servis. 77 procent z těchto vzdělávacích programů testuje znalosti zaměstnanců a 55 procent zahrnuje interaktivní hraní rolí.

Podle respondentů patří mezi největší výhody snížení nákladů na vzdělávání, efektivnější a rychlejší učení, schopnost poskytovat konzistentní školení ve všech částech organizace, jednoduché měření účasti a lepší uchovávání informací. Tři ze čtyř firem uvádějí, že zaměstnanci mají toto školení raději než tradiční postupy a vyhovuje jim, že se mnou učit vlastním tempem.

-kk-

Zdroj: Learning Circuits - Portál zabývající se převážně e-learningem
Zobrazit přehled článků ze zdroje Learning Circuits