Britové spouštějí nový vzdělávací program

Ve Velké Británii byl spuštěn vládní program Train to Gain (Školením k zisku), který usiluje o podporu vzdělávání a rozvoje pracovních dovedností ve firmách. V září bude konkrétně probíhat v Anglii. Programu, na který byl vyčleněn bilion liber, se již zúčastnilo více než 6 000 firem. Vláda by takto chtěla podpořit až 350 000 zaměstnavatelů ročně.

Program zaštiťuje Rada pro vzdělávání a kvalifikace (Learning and Skills Council), která firmám zajišťuje poradenství a zprostředkování vzdělávání zdarma. Snaží se, aby firmy byly více konkurenceschopné. „Program Train to Gain pomáhá zaměstnavatelům odstraňovat nedostatky v dovednostech zaměstnanců a zvyšovat produktivitu,“ vysvětluje ministr školství Alan Johnson. „Poskytovatelé vzdělávání zajistí kvalitní školení podle potřeb zaměstnavatelů a jejich zaměstnanců. Bude poskytováno zacíleně a zároveň dostatečně pružně na každém pracovišti. Obsahem dosáhne od základních dovedností, jako je čtení nebo matematika, až po klíčové technické znalosti.“ Vzdělávání by podle něho nemělo končit a odchodem ze školy, naopak je celoživotní záležitostí.

Ministr financí Gordon Brown dodal, že pokud chce Británie uspět v globální ekonomice, měla by zaujímat vedoucí postavení ve vzdělávání a neustálém rozvoji dovedností své pracovní síly. „Vláda a firmy mohou společně vytvořit technicky vyspělá, dobře placená a odborná pracovní místa budoucnosti a zajistit, že budou k dispozici lidé, kteří je obsadí.“

-kk-

Zdroj: Startups - Britský server pro začínající podnikatele.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startups