BT spouští finanční vzdělávání pro starší zaměstnance

Britský telekomunikační operátor BT připravil dobrovolný program finančního vzdělávání pro své zaměstnance starší 50 let. Cílem programu je pomoci zaměstnancům s plánováním důchodu. Tvoří jej semináře sestavené ve spolupráci s dodavatelem finančního vzdělávání Wealth at Work, speciální webové stránky a interní online nástroj pro modelování výše penzí.

Zaměstnanci starší 50 let tvoří asi 30 % celkové pracovní síly v BT. Personální šéf Dennis Gissing vysvětluje, že současné rychlé tempo změn v oblasti pracovního práva, daní a penzí není jednoduché pro firmy ani zaměstnance. Vidí proto velký přínos v online kalkulačce penzí, která dokáže modelovat různé scénáře důchodových příjmů zaměstnanců.

Kalkulačka zaměstnancům pomáhá s rozhodováním ve věcech životního stylu s uvážením možných finančních důsledků. Zjistí například, kdy dosáhnou určité výše penze, a mohou tedy přestat pracovat. „Chceme zaměstnance přimět uvažovat o tom, k čemu směřují. Někteří se mohou vyrovnávat s úmrtím blízkých osob, jiní mají zdravotní nebo pečovatelské problémy,“ shrnuje Dennis Gissing.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits