Cizí jazyk ve čtyřech krocích

Pokud se chcete naučit angličtinu, existuje celá řada zdrojů, které můžete využít. Článek přináší několik rad pro ty, kteří již zvládli základy a chtějí se v jazyce dále zdokonalit.

- Příprava. Zamyslete se, v čem jste slabí. Teprve pak budete vědět, na co se při dalším studiu zaměřit. Zaznamenejte si i další věci, které se chcete naučit. Vraťte se ale k nim až později a nejprve se věnujte tomu, co je nejdůležitější.

- Cvičení. Až budete vědět, co se chcete naučit, spusťte si Gogole nebo Yahoo a vyhledejte si důležité informace k vašemu tématu. Hledejte stránky, které poskytnou studijní nástroje, jako jsou audiovizuální soubory, cvičení nebo testy pro praktické zkoušení vašich jazykových znalostí.

- Použití. Nyní je třeba převést, co jste se naučili do praktických životních situací. Můžete své znalosti vyzkoušet s přáteli či známými nebo v různých fórech.

- Hodnocení. Najděte si čas na zhodnocení toho, co jste zvládli. Naučili jste se všechno, co jste potřebovali? Jste sále v některých směrech slabí?

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com