E-learning, nebo klasické školení?

Zaměstnanci, kteří si chtějí doplnit vzdělání, mají nyní kromě klasické výuky ve třídě možnost využít online kurzů. Ty jsou pro ně výhodné – mohou si sami stanovit studijní rozvrh a studují v pohodlí domova. V USA se již rozvíjí i virtuální studium na univerzitě, po jehož absolvování student získá akademický titul.

Komunikace v online kurzech probíhá tak, že studenti si stahují texty přednášek a zadání úloh a vypracované testy a projekty posílají učiteli e-mailem. Současné online kurzy jsou interaktivnější a jsou rozšířeny i o možnost reálného kontaktu s učitelem a s ostatními žáky (prostřednictvím chatu a diskusních fór, případně telefonu).

Mnozí zaměstnavatelé se však obávají, že online kurzy mají nízkou úroveň, a proto nejsou příliš ochotni absolventy těchto kurzů přijímat. Na druhou stranu však skutečnost, že studenti online kurzů často navíc ještě pracují na plný úvazek a musí si správně rozvrhnout čas, svědčí o tom, že jsou motivovaní, vynalézaví a cílevědomí.

Online vzdělávání však není pro každého. Dotyčný musí být samostatný, cílevědomý, soustředěný a musí umět zacházet s moderními technologiemi.

**Datum vydání:** II/2002
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder