E-learning: změní naši společnost?

E-learning je metoda, která umožňuje každému snadný přístup k informacím, a to v podstatě odkudkoli. Odborníkům v oblasti informačních technologií navíc poskytuje oblast e-learningu nové pracovní příležitosti. Využívají však firmy, univerzity a školy potenciál e-learningu skutečně na maximum?

Z obsahu příspěvků účastníků konference o technologiích ve výuce, která se konala v Orlandu vyplynulo, že optimální je kombinace e-learningu s ostatními metodami výuky, tedy se školením ve třídě a s diskusí jednotlivých „studentů“ v reálném čase. Prostřednictvím e-learningu se žáci nejčastěji učí zacházet se softwarovými nástroji (67 %). Dalším frekventovaným předmětem jsou obchodní metody a praktiky (37 %), jazyky (37 %), konkrétních produkty (33 %) a procesy v oblasti IT (26 %).

Kromě volby softwarového řešení je velmi důležitý i vlastní obsah. Nestačí pouze zpřístupnit všechny materiály online. Důležitý je výběr podle cílových skupin, který se řídí potřebami trhu. Osvědčilo se řešení, které se skládá z několika vícenásobně použitelných modulů. E-learningové řešení splňuje potřeby a požadavky uživatelů tehdy, když je zábavné, personalizované a umožňuje kontakt s ostatními.

**Datum vydání:** I/2002
Zdroj: Job Universe - server obsahující strategické tipy pro personalisty i uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Job Universe