Hned po studiu do zahraničí?

Kdy je nejvhodnější čas odejít na praxi (popřípadě za prací) do zahraničí? Někdo vidí šanci ve dvou nebo třech letech strávených v USA hned po ukončení studia, jiní předpokládají, že je lepší nashromáždit praxi doma a teprve později se vydat za dobrodružstvím do zahraničí.

Odborníci však před unáhleným rozhodnutím varují. V mladém věku je touha po cizině obzvláště vysoká. Sny a vize se spojují s představou, že pobyt v zahraničí je bezpochyby užitečný. V pozdějším věku brání cestě do zahraničí sociální, rodinné nebo zaměstnanecké povinnosti. Kdo má šanci odejít hned po studiu do zahraničí, měl by svůj krok v klidu zvážit. V zásadě pro tento záměr neexistuje lepší časové období.

Pokud má vybraná země navíc pozitivní pověst, jako například USA, nemluví nic proti. Další země a regiony s podobnou pozitivní pověstí jsou například Skandinávie, Velká Británie, Kanada a Austrálie. Méně předností už nesou příliš exotické země a hospodářsky slabé a politicky nestabilní regiony. Rychlé převzetí úloh, odpovídající sociální připravenost a přirozeně dobré jazykové znalosti jsou nejlepšími předpoklady pro pracovní pobyt v zahraničí.

Zdroj: Ingenieurkarriere.de - Vše o zaměstnání v oblasti IT a technických profesích.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Ingenieurkarriere.de