Investice do vzdělávání a rozvoje letos vzrostou

Téměř polovina velkých firem v západní Evropě plánuje v roce 2008 větší investice do vzdělávání zaměstnanců. Ukázal to výzkum personálně poradenské společnosti Mercer. Studie s názvem 2007 European Total Rewards Survey zjistila, že více prostředků do vzdělávání hodlá vložit 46 % z dvou set dotázaných mezinárodních společností. Pouze 4 % uvedla, že investují méně a polovina chce zůstat na stejné úrovni jako loni.

Většina respondentů se shodla na vyšších investicích do programů rozvoje kariéry manažerů. Ředitel společnosti Mercer Paul O’Malley komentoval výsledky studie takto: „Společnosti v západní Evropě usilují o zvýšení výběru v oblasti odměn, aby se tak odlišily od konkurence. Větší investice do vzdělávání a rozvoje kariéry jsou jednou z taktik v rámci strategií řízení talentů a měly by pomoci ke zvýšení angažovanosti a spokojenosti zaměstnanců.“

Výzkumníci se dále dotazovali firem, jakým nejdůležitějším výzvám budou letos čelit. Na první příčce se umístilo udržení výkonných zaměstnanců (85 %). Následovalo upoutání správných talentů (80 %) a větší angažování zaměstnanců (62 %). Pouze 18 % respondentů si myslí, že jejich strategie odměn dobře zajišťuje spokojenost zaměstnanců.

-kk-
Zdroj: Personnel Today - portál britského magazínu a online komunita z oblasti HR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Personnel Today