Jak maximálně využít firemní školení

Když se firma rozhodne pro školení zaměstnanců přímo na pracovišti, dělá to především proto, že potřebuje, aby byli dobře vybaveni pro výkon svých pracovních rolí. Mělo by také být připraveno na míru současným i budoucím potřebám firmy. Článek proto radí, jak tento typ školení využít co nejlépe.

- Ujasněte si firemní cíle. Sepište si hlavní oblasti, kterým se chcete věnovat. Vycházejte z diskuse s manažery a zaměstnanci, kteří se budou školení účastnit.

- Procvičujte nové dovednosti. Je velmi důležité, aby účastníci školení uplatňovali nově získané dovednosti co nejčastěji, aby se v nich zdokonalili.

- Najděte vhodný prostor pro školení. Zaměstnanci by měli mít možnost soustředit se na školení. Vyberte proto místo, kde nebudou rušeni ani se nebudou cítit nijak nepříjemně. Měli by jasně vidět na školitele i své pracoviště. Důležitá je také možnost volného pohybu.

- Zajistěte podporu školeným zaměstnancům. Zaměstnance je třeba předem informovat o místě a času konání. Podporujte školení tak, aby se zaměstnanci sami chtěli zapojit a viděli výhody školení ve vztahu ke své výkonnosti.

- Vyberte vhodný čas. Vhodný čas ke školení může bývá v době, kdy firma zavádí nové technologie nebo jejich aktualizace.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com