Jak nakupovat programy na podporu prodeje

Mnoho tréninků prodejců nevede k dlouhodobým výsledkům. Podle nedáného amerického výzkumu vede 90 % prodejních programů ke zvýšení prodeje, ale pouze jen na několik měsíců. Pouze 20 % firem dokáže udržet produktivitu prodeje po období delší než jeden rok.

Na začátku výběru programu tréninku prodejců je zapotřebí zjistit, kde je potřeba zvýšit efektivnost prodejců. Ušetří se mnoho problémů, když se zjistí jejich skutečné potřeby a také možnosti. Není to kvalita programu, co rozhoduje, jak prospěšný bude trénink pro prodejce, důležitější je vybrat program, který bude efektivní.

Za tím, že je vybrán nevhodný program, může stát to, že šéfem prodejcům je často bývalý prodejce, který se neumí orientovat v nové situaci. Vzdělávací agentuře je zapotřebí zadat cíl, který má program přinést. Sice se to agenturám nemusí příliš líbit, ale na druhou stranu firma, která není ochotná modifikovat svůj program pro vaše skutečné potřeby, nemusí být ani schopná připravit kvalitní výukový program.

Při nákupu programu nesmíte zapomínat, že vy jste zákazník a můžete požádat, o co chcete. Dobrá agentura vám vše vysvětlí, poradí a přizpůsobí vašim potřebám. Není nic horšího, než přijít z kurzu a nevědět, jak nové poznatky aplikovat.

-jh-

Zdroj: Sales & Marketing Management - americký server pro obchodníky a marketéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sales & Marketing Management