Jak prolomit ledy: 5 her, díky kterým se lidé lépe poznají

Setkání, školení nebo specializované porady se většinou vyznačují tím, že pokud se jich aktivně účastní lidé, kteří se mezi sebou dobře znají, mají tato setkání mnohem větší efekt. Pokud se tedy účastníci příliš neznají, je dobré na začátku zorganizovat aktivitu, díky které se mezi lidmi prolomí ledy a všichni se navzájem lépe poznají.

Ilustrační snímek

Hospodský kvíz

Podle blogu společnosti HubSpot je první možnou hrou tzv. hospodský kvíz. Jedná se o jednoduché otázky, na které účastníci například po skupinách odpovídají, a týkají se většinou pop kultury. Hru můžete zaměřit na historii firmy nebo na obor, ve kterém podniká.

„Nikdy jsem nedělal...“

K lepšímu poznání můžete zahrát hru, kdy se všichni postaví do kruhu a uprostřed je jeden člověk, který řekne: „Nikdy jsem...“ a řekne něco, co nikdy v životě nedělal. Například „nikdy jsem nepilotoval helikoptéru“. Lidé v kruhu, kteří tuto činnost dělali, z kruhu vyběhnou doprostřed a musí si najít prázdné , ze kterého vyběhl někdo jiný. Ten, kdo jako poslední zůstane uprostřed kruhu, zase říká, co nikdy nedělal.

Představování navzájem

Rozdělte účastníky do náhodných dvojic a nechte je, aby si o sobě navzájem něco povídali. Poté mají jednotlivci za úkol ostatním představit druhého z dvojice.

Dvě pravdy a jedna lež

V této hře se jeden člověk postaví před ostatní a řekne o sobě z patra tři věci. Dvě jsou pravdivé a jedna je lež. Ostatní mají za úkol uhodnout, která z vyřčených tří věcí není pravda.

Kdo jsem?

Každý člověk dostane na záda přilepený papír, na kterém má napsanou nějakou historickou nebo kulturně významnou osobu. Každý si potom musí najít někoho do dvojice a pomocí otázek „ano“ a „ne“ zjistit, kdo on sám je.

 

-mm-

Zdroj: HubSpot Blog - blog na stránkách společnosti HubSpot věnovaný marketingu a obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje HubSpot Blog