Jak se lépe učit v každém věku

V dnešní době již víme, že učení není jen záležitostí počátečních stádií našich životů a školních lavic. Je to celoživotní proces. Článek proto přináší několik rad, jak se lépe učit.

- Mějte na paměti, že vzdělávání je pro vás výhodou. Všichni se lépe učíme i pracujeme, když máme motivaci. Udržujte si pozitivní přístup.

- Opakujte si, co jste se naučili. Slyšet nebo číst něco jen jednou není dostačující. Co se naučíte ve třídě si doma znovu zopakujte nebo napište vlastní rukou. Lépe si tak nové věci zapamatujte.

- Pokládejte otázky. Je to způsob, jak si upravovat nové poznatky do podoby nejlépe přijatelné právě pro vás. Nebojte se zeptat a nemyslete si, že nejste schopni novým věcem porozumět. Každému nemusí vyhovovat stejný styl učení.

- Mluvte o tom, co jste se naučili. Když se něco nového naučíte ve škole nebo v zaměstnání, proberte to s rodinou, přáteli či kolegy. Lépe si tak nové věci zapamatujete a ujasníte.

- Dobře se o sebe starejte. Abyste se mohli dobře učit novým věcem, měli byste být v dobré fyzické kondici, mít dostatek pohybu i odpočinku. To napomůže i psychickému zdraví, abyste mohli svou mysl využívat naplno.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com