Jak se stát úspěšným on-line studentem

Podle nedávného výzkumu Sloan Consortium a Babson College studuje jen v USA více než dva a půl milionu lidí on-line kurzy. Značné procento však tato studia nedokončí. Chybí jim totiž znalosti pro správný výběr kurzů na základě vlastních schopností a zájmů. Článek proto přináší několik tipů, jak správně vybírat a studovat on-line kurzy. Mohou posloužit nejen jednotlivcům, ale i organizacím, které chtějí optimálně vzdělávat své zaměstnance.

1) Výběr správného on-line programu

- Vzdělávejte se. Začněte shromažďováním co největšího množství informací o možných on-line kurzech, programech a instruktorech.
- Zvažte způsob dodávání informací a to, jak bude vyhovovat vašemu životnímu stylu. On-line kurzy mohou zahrnovat celou škálu vzdělávacích formátů – od živého vysílání v reálném čase, přes interaktivní workshopy až po tradiční vedení instruktorem či dokumenty na různých nosičích.
- Vyzkoušejte si jednu hodinu. Než se přihlásíte, využijte možnosti zdarma se seznámit s konkrétní podobou výuky.

2) Jak uspět při on-line studiu

- Zamyslete se nad svými studijními návyky. Ujasněte si, jaké je vaše ideální studijní prostředí a podle toho volte vzdělávací programy.
- Vyčleňte si čas. Musíte se naučit efektivně rozvrhovat svůj čas na studium.
- Připravte se po technické stránce. Věnujte pozornost technologiím, které vám při studiu usnadní interaktivitu, jako jsou chatovací místnosti, diskusní skupiny nebo videokonference.
- Dejte si závazek. Zodpovědně plňte své cíle. Zajímejte se o zpětnou vazbu a podporu ostatních.

-kk-

Zdroj: E-learning Magazine - Vše o e-learningu
Zobrazit přehled článků ze zdroje E-learning Magazine