Jak si vybrat poskytovatele firemního školení

Poskytovatele školení nelze vybírat bez toho, abyste měli jasnou představu o cílech, kterých chcete prostřednictvím školení dosáhnout. Pak je třeba zhodnotit kvalitu nabízeného školení a schopnosti školitele. Čemu při tom věnovat největší pozornost?

- Nehledejte jen mezi svými současnými poskytovateli. Nechte si doporučit kvalitní školitele od kolegů nebo zaměstnanců. Podívejte se také na internet.

- Vyhýbejte se obecným školitelům. Hledejte specialisty, kteří vám nebudou nabízet obecná řešení konkrétních problémů.

- Hledejte školení na míru. Nejefektivnější je školení pečlivě upravené na míru. Hledejte proto poskytovatele, který vám pomůže vymezit vaše cíle, prozkoumat potřeby a najít osvědčenou metodologii výuky.

- Zajímejte se o pověst poskytovatele. Ujistěte se, že daní poskytovatelé jsou „stále stejně dobří jako bývali". Žádejte reference a odpovědnou osobu, která bude dohlížet na zdárný průběh vašeho vzdělávacího projektu.

- Prověřte facilitátory. Vyžadujte profily všech facilitátorů, kteří se budou podílet na školení. Snažte se s nimi předem osobně setkat. Usilujte o to, aby facilitátoři a potenciální účastníci školení měli stejný styl a hodnoty.

- Ujasněte si cenu. Potřebujete znát přesnou cenu školení na osobu. Nepřijímejte žádné otevřené ceny a zajímejte se i o další náklady, např. výukové materiály, ubytování školitelů, občerstvení atd.

- Seznamte se s materiály a stylem výuky. Ujistěte se, že budete mít příležitost prohlédnout si výukové materiály v písemné či elektronické podobě a porovnat styl výuky s firemními hodnotami a kulturou.

- Zvažte životnost školení. Prověřte riziko zastarání školení z hlediska času, právních předpisů, technologických nebo organizačních změn.

- Prověřte akreditaci poskytovatele. Potřebujete-li školení pro získání určité certifikace, ujistěte se, že je poskytovatel řádně akreditován relevantním akreditačním orgánem.

- Zajímejte se o podporu po školení. Efektivitu každého školení dokáží zvýšit navazující setkání po jeho skončení. Zajímejte se, zda poskytovatelé tuto možnost nabízejí a za jakou cenu.

-kk-

Zdroj: corporatetraining.ie - irský server věnovaný profesionálnímu a firemnímu vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje corporatetraining.ie