Jak vybrat správného exekutivního kouče?

V poslední době rychle přibývá konzultantů a konzultantských společností, které rozšiřují své portfolio dovedností a služeb o exekutivní koučink. Jak si tedy správně vybrat, když budete pověřeni úkolem nalézt kouče nebo tým koučů pro nejvyšší vedení vaší společnosti? Jestliže budete hledat kouče pro spolupráci s celým týmem manažerů, vybírejte společnost, která disponuje strukturou pro řízení celého procesu koučování včetně nezbytné administrativy a organizování schůzek.  

Hledejte spolehlivost a zkušenosti

Ať už hledáte jednoho či více koučů, hledejte především spolehlivost. Měli by mít zkušenosti s koučováním na nejvyšší úrovni, být dostatečně asertivní a zároveň schopní pochopit vaši firemní kulturu a rychle se jí přizpůsobit. Ideální je najít kouče, kteří sami zastávali vysoké manažerské posty a jsou schopni doložit úspěchy s podobnými klienty.

Prověřujte reference

Každý kvalitní exekutivní kouč by vám měl sám předložit reference a nabídnout seznámení se svými předešlými klienty. Vy byste pak při kontrole referencí měli odhalit záměry a cíle koučovacích programů, kterých se účastnili. Prověřte, zda dosáhli daných cílů a jaké bylo koučování pro jejich svěřence.

Nezbytným předpokladem úspěšného koučovacího vztahu je také chemie mezi koučem a jeho svěřencem. Požádejte potenciální kouče o setkání s jednotlivými manažery, než celý program začne.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com