Jak využít internet k procvičování angličtiny

Hledáte možnosti, jak zlepšit svou angličtinu pomocí internetu, ale cítíte se zahlceni množstvím dostupných informací? Máte omezený rozpočet a přitom potřebujete své jazykové schopnosti zlepšit skutečně rychle?
Existuje několik velice užitečných online zdrojů, které vám mohou pomoci rychle se zlepšit v anglickém jazyce.

Většina lidí si ani neuvědomuje, jak velké bohatství informací je na internetu dostupné.
- internetová rádia
- internetové TV
- filmy
- hudba
- přátelé (chat v angličtině)
Všechny uvedené zdroje můžete použít pro praktické rozvíjení jazykových schopností.

Možnost procvičování angličtiny nabízejí také některé weby. Příkladem může být zpravodajský server "Voice of America". Krom běžných zpráv a článků je zde i sekce "special english", která byla vytvořena speciálně pro lidi, kteří se chtějí zlepšit v angličtině. Najdete tu denní zpravodajství, články o americké historii, vědě a technologii, zdraví a životním stylu, ekonomice - zkrátka o čemkoli vás napadne. U každého článku je možnost přehrát si zvukový doprovod, kde vám bude text postupně předčítán, takže si během čtení můžete vrývat do paměti také výslovnost.
Výhodou je, že v textech je používáno jen 1500 nejběžnějších anglických slov a v hlasových záznamech se mluví pomalejším tempem, než je běžné. Můžete si dokonce stáhnout slovník s těmito 1500 slovy, která jsou v článcích nejvíce používána.
Tuto službu najdete na adrese http://www.voanews.com/specialenglish/index.cfm

Nezbývá než přestat lelkovat v naději, že jednoho dne budete umět anglicky. Začněte návštěvou této a dalších webových stránek (BBC, CNN). Když budete hledat, časem si najdete další zdroje, které vám osobně mohou vyhovovat ještě mnohem lépe. Internet je nekonečně hluboká studnice informací a využít jeho potenciál k procvičování angličtiny se přímo nabízí.

-ds-

Zdroj: Article Alley - přední světová databáze volně přístupných autorských článků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Article Alley