Jak vzdělávat zaměstnance v používání softwaru

Éra počítačů se v posledních deseti letech rozběhla obrovskou rychlostí. Zejména velké firmy začaly zavádět sofistikované sítě a nejnovější software. Investovaly velké částky do školení zaměstnanců. Výrazně se zvýšila také rychlost internetu. Tyto firmy tak mají velkou technologickou výhodu před konkurencí. Co to ale znamená pro ty stávající?

Bez ohledu na ekonomickou situaci je dnes ideální doba pro školení zaměstnanců v oblasti moderních softwarových nástrojů, které vám pomohou zvýšit produktivitu. Článek shrnuje několik rad, jak co nejefektivněji využít takového školení na pracovišti.

- Školte své zaměstnance tak, aby získali alespoň základní znalost softwaru, který budou používat. Čím více se s ním seznámí, tím rychleji budou svou práci vykonávat.

- Upozorňujte zaměstnance na změny a aktualizace softwaru, který používají. Pamatujte si, že smyslem těchto programů je usnadnit jim život. Čím dříve se seznámí se změnami a naučí se je zapojit do své práce, tím efektivněji mohou pracovat.

- Najděte mezi svými zaměstnanci odborníky a rozvíjejte jejich dovednosti. Vyzývejte ty, kteří jsou zběhlí v užívání vašich softwarových nástrojů, aby pomáhali ostatním. Ušetříte tím náklady na školení od externích poskytovatelů.

- Vytvořte kanál pokračujícího učení. Jmenujte odborníka, který bude odpovídat na otázky ostatních po skončení formálního školení.

-kk-

Zdroj: TrainingTime - americký portál věnovaný vzdělávání a rozvoji zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje TrainingTime