Jste manažer a nemáte čas na jazyky?

Manažeři středního a vyššího managementu patří mezi skupinu zaměstnanců, kteří se často potýkají s problémem, jak získat a udržet znalosti cizích jazyků. Jsou totiž velmi pracovně vytížení, jejich režim i pracovní doba jsou většinou nepravidelné a také na nich leží vysoké nároky a zodpovědnost.

Měli by proto vědět, že existují i jiné formy jazykového vzdělávání než skupinová výuka ve třídách, na kterou je třeba docházet pravidelně ve stanovených dnech a hodinách. Řešením může být individuální výuka. Jestliže se ale chce manažer při studiu plně oprostit od pracovních problémů, je vhodnější zvolit tzv. intenzivní kurz.

Jazykové školy dnes nabízejí dva druhy intenzivních kurzů. První, intenzivnější, probíhá vždy jeden víkend v měsíci po dobu jednoho semestru. Druhý typ je týdenní kurz, u kterého však není zaručený tak velký postup. Kurzy se konají v českých rekreačních letoviscích a výuku vedou čeští lektoři i rodilí mluvčí. Kromě studia z učebnic se výuka skládá se také z her, sledování filmů, večerního programu v cizím jazyce apod. Cena kurzu se pohybuje kolem 30 000 Kč za semestr včetně stravy a ubytování.

Trendem posledních let je také požadavek firem zrealizovat kurz individuálně dle jejich zájmu. Některé firmy spojují jazykové kurzy i s outdoorovými aktivitami, počítačovou výukou apod. Jazykové kurzy patří dále k častým zaměstnaneckým výhodám.

-kk-
Zdroj: iHNed.cz - online zprávy Hospodářských novin
Zobrazit přehled článků ze zdroje iHNed.cz