Jste připraveni na věk konektivity?

V současné době se stále více mluví o využití přehrávačů MP3 pro rozvoj a vzdělávání. Je to jeden z mnoha příkladů, jaký dopad má technologie na pracovní životy. Lidé jsou závislejší na svých mobilních telefonech, kapesních počítačích a možnostech dálkového připojení ke svým stolním počítačům.

K tomu, aby byli lidé v tomto novém věku úspěšní a efektivní, budou muset rozvíjet nové dovednosti. Otázkou je, zda se organizace a lidé v nich připravují na nové výzvy, které jim technologie přinese.

Jedním z následků zvýšené konektivity je to, že sice máme větší přístup k informacím, neměli bychom ale zaměňovat kvantitu s kvalitou. I když se nemusíme díky tomu tolik spoléhat na vlastní znalosti, budeme se muset učit, jak získat, zpracovávat a aplikovat kvalitní informace. Další problematikou je to, že se nám dostává informací z většího množství zdrojů, které vyžadují efektivní integraci.

Také se mění povaha pracovních vztahů. S některým kolegy se fyzicky nikdy nesetkáte, ale i tak se musíte naučit rychle vytvářet a udržovat kvalitní vztahy.

Aby mohli lidé tohle všechno zvládnout, budou se muset ve vzdělávání zaměřit na to, jak řídit svůj čas a udržovat efektivní vztahy i při práci s mnoha novodobými rušivými vlivy, kterým čelí.

-av-
Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management