Manažerské Kung Fu

Učení se novým dovednostem na seminářích není pro manažery ničím neobvyklým. Stále se však objevují manažerské kurzy, které přinášejí něco nového. V sousedním Německu jsou to například kurzy zvládání stresu pro vytížené manažery vedené šaolinským mnichem. Informoval o tom portál Deutsche Welle.

Čínský mnich Shi Yan Bao žije od roku 2001 v Berlíně, kde se věnuje výuce bojových umění. V bývalém klášteře nedaleko Bonnu pak vede dvoudenní semináře, v nichž učí manažery pracovat s šaolinskou filozofií za účelem lepšího zvládání stresu.

Zapojuje se i psycholog

Semináře začínají cvičením zvaným Qigong, které kombinuje fyzický trénink s duševním a prvky bojového umění. Za zvuku čínské hudby se do cvičení zapojuje zpravidla osm manažerů najednou. Po hodině cvičení začíná teoretická lekce s psychologem. Manažeři si v ní vyzkoušejí, jak se mohou při práci lépe soustředit či meditovat.

Druhý den se účastníci kurzu rozdělí do dvojic a poklepávají se po zádech, čímž se učí vzájemné důvěře. Shi Yan Bao vysvětluje, že v Číně je tento postup běžný. Manažeři jsou na konci kurzu vyčerpaní, ale nadšení. Zdá se, že tato kombinace teorie a praxe může fungovat.

-kk-

Zdroj: Deutsche Welle - portál německé mezinárodní rozhlasové, televizní a internetové stanice
Zobrazit přehled článků ze zdroje Deutsche Welle