Manažerský titul sám o sobě nestačí

Samotný titul MBA již v dnešní době neznamená úspěch. Shodla se na tom alespoň stovka manažerů oslovených Hospodářskými novinami. Zaměstnavatelé kladou větší důraz na výsledky a jsou stále více skeptičtí zejména k titulům z neznámých škol a krátkodobých kurzů.

Odlišit kvalitní programy MBA umějí spíše zkušení personalisté v mezinárodních korporacích a význačnějších společnostech. Pokud si tedy chcete správně vybrat, měli byste se obrátit právě na ně. Pak máte také možnost zúčastnit se zdarma přímo výuky, což dnes nabízejí kvalitní školy vzhledem k vysokým nákladům na studium. Odborníci doporučují vybírat spíše mezinárodní programy.

Studium MBA poskytuje v České republice asi třicet subjektů. Některé z nich mají akreditaci české asociace CAMBAS, prestižnější uznávají spíše zahraniční akreditace (AACSB, AMBA, EQUIS). Zatímco původně se manažerské vzdělávání zaměřovalo na přenositelné schopnosti napříč obory, dnes vznikají speciální programy zaměřené na IT, management zdravotnictví, hotelnictví apod.

Pamatujte si, že kvalitní studium umožní manažerům okamžitě uplatňovat poznatky v praxi. Mělo by se zabývat skutečnými projekty, které řeší nebo budou řešit v zaměstnání.

-kk-
Zdroj: ManagerWeb.cz - Portál společnosti Economia Online (ihned.cz) zaměřený na management
Zobrazit přehled článků ze zdroje ManagerWeb.cz