MIT spouští program technických e-kurzů zdarma

Ilustrační snímek

Jedna z nejlépe hodnocených světových univerzit – Massachusetts Institute of Technology (MIT) – spouští nový online univerzitní program, do něhož se mohou zdarma a bez nutnosti splňovat jakékoli požadavky přihlásit lidé z celého světa, a získat tak akreditovaný certifikát nesoucí značku MIT.

Kurz zaměřený na elektrotechniku s názvem Circuits and Electronics začne v březnu letošního roku a bude prvním v řadě „plně automatických“ online projektů, které univerzita rozvíjí pod názvem Massachusetts Innovation & Technology Exchange (MITx). Podle serveru britské BBC se jedná o přelomový program, který znamená výrazný krok vpřed v oblasti využívání moderních technologií ve vysokoškolském vzdělávání.

Online kurz Circuits and Electronics vychází ze stejně zaměřeného kurzu doposud vyučovaného jen v tradiční prezenční formě, nejde však o žádnou jednodušší variantu. Studentům jsou k dispozici virtuální laboratoře, elektronické knihy, diskusní fóra či videa, která odpovídají tradičním výukovým hodinám. Studium bude vyžadovat minimálně deset hodin týdně, přičemž celý program je možné studovat do června. I když studenti nemusejí splnit žádné formální vstupní požadavky, neobejdou se bez znalostí matematiky a přírodních věd.

Další podobné kurzy MIT se budou zaměřovat na biologii, matematiku nebo fyziku. Univerzita je chce směřovat především na zaměstnance. Program bude financován z ušetřených prostředků univerzity, která však zároveň hledá i další možnosti financování včetně grantů a mecenášů.

-kk-

Zdroj: BBC - zpravodajský server BBC
Zobrazit přehled článků ze zdroje BBC