Ne každý program MBA je vhodný pro každého

Blížící se konec recese naznačuje, že brzy začnou vznikat nové příležitosti, a nastává tak vhodný čas začít pracovat na rozvoji svých dovedností. Jedním z nástrojů, který může pomoci k vzestupu v kariéře je studium MBA.

Podle ředitele programu Executive MBA na pražské University of Pittsburgh Thomase E. Mershona je MBA možností, jak se dostat do jiné kategorie práce a profesních příležitostí. Ne každý program MBA se však hodí pro každého. Vždy je třeba zohlednit základní věci – čas, peníze a lokalitu.

Pokud jde o výběr lokality, je třeba důkladně se zamyslet, zda si vybrat program v místě bydliště či mimo ně. Výhodou lokálního programu je možnost napojit se na další aktivity ve stejné oblasti. Zajímavou zkušeností však může být i dojíždějí a seznámení s novým prostředím. Existují také možnosti online studia.

Dalším důležitým faktorem při rozhodování je časový harmonogram. Většinu programů lze studovat denně, externě či modulární formou (kurzy probíhají v určených obdobích měsíce nebo ob měsíc).

Bedlivě sledovat je třeba i ceny. Nejlepší učitelé pracují zpravidla pro ty školy, které si mohou dovolit poskytnout jim odpovídající plat, ale i zázemí a zdroje pro výzkum v jejich oboru.

-kk-

Zdroj: CIO Business World.cz - webové stránky dvouměsíčníku o nových technologiích a efektivním řízení podnikové informatiky
Zobrazit přehled článků ze zdroje CIO Business World.cz