Nejnovější trendy v IT vzdělávání pro toto léto – certifikované kurzy, nový projekt se štědrou dotací státu i grafika a programování

Letní období je vhodnou chvílí na doplnění vzdělání, zvýšení kvalifikace nebo k nastartování nového směru profesního zájmu. Mezi aktuálními hity lze nalézt širokou škálu kurzů od technologií Microsoft, přes zajímavý program podpory IT vzdělávání až po grafiku, cyber security a základy programování.

Školení Gopas

Mezinárodně uznávané certifikáty IT dovedností

Kurzy Microsoft patří dlouhodobě k nejpotřebnějším. Ať už se jedná o odbornější Azure – ve vztahu k AI, cloudu a zpracování dat, dále pak Dynamics 365 nebo pak kurzy Office 365, které jsou vhodné téměř pro každého.

„Stále více firem potřebuje specialisty, kteří se umějí postarat o data a vytěžit z nich potřebné informace, vyznají se v cloudových technologiích a řešeních nebo mají znalosti o konceptech využití umělé inteligence a strojového učení,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS a dodává: „A kurzy Excelu jsou pak dlouhodobě jedny z nejžádanějších a tím pádem také nejpotřebnějších školení vůbec.“

Nový projekt MPSV výrazně zpřístupňuje široké veřejnosti IT vzdělávání

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) spustilo navíc nový projekt podporující vzdělávání. Počítačová škola GOPAS následně připravila speciální nabídku „Jsem v kurzu“, kde si vybere opravdu každý. GOPAS v tomto režimu nabízí 300 druhů kurzů – od MS Office, prezentačních dovedností, grafiky, přes mnoho variant programování až po školení etického hackingu či Power BI.

„Tato nabídka je podle mého názoru výborná příležitost, jak si zvýšit vzdělání a udržet krok s rychlým vývojem na poli IT, což je důležité, aby člověk v současném světě uspěl,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS a dodává: „Při ceně kurzu 50 000 Kč tak 41 000 Kč zaplatí stát a zájemce doplatí pouhých 9 000 Kč. Což je pobídka, kterou by byla škoda nevyužít.“

Kurzy grafiky, IT security a programování

Schopnost vytvářet profesionální grafické výstupy – od pozvánek, prezentací, vizuálů na sociální sítě až po reporty pro vedení či obchodní partnery - je dnes velmi důležitá. Proškolit se lze například ve stále populárnější Canvě, CorelDraw či Adobe Creative Cloude. Můžou se hodit ale i speciální kurzy, například grafické ztvárnění fotografií, grafika pro marketing, reklama na sociálních sítích či školení 3D grafiky nebo video animací a multimédií.

Kybernetické nebezpečí dlouhodobě roste, a to je hlavní důvod, proč kurzy počítačové bezpečnosti a etického hackingu rostou na důležitosti. Aktuálně jsou nejžádanější kurzy Network Security – Etický hacking v praxi či Hacking v praxi II a III.

„Letní období lze využít také k osvojení základů či zdokonalení programování. Python je vhodný jak pro IT profesionály, ale i pro ty, kteří si chtějí zvýšit kvalifikaci například o schopnost vytvářet weby, anebo zcela změnit svou profesi. Aktuálně je podle globálních údajů Python jedním z nejžádanějších programovacích jazyků na světě. Stále žádanější je také JavaScript. A to zejména pro své uplatnění v oblasti vývoje webových stránek. Je třeba vyvíjet aplikace využitelné jak na počítačích a tabletech, tak i na chytrých telefonech a dalších smart zařízeních. Kvalifikované vývojáře JavaScriptu hledají často také technologičtí giganti,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS.

Využít tuto možnost tak může jak ten, kdo chce prohloubit IT dovednosti, tak úplný začátečník, který se potřebuje naučit s kancelářskými balíky Office, Word či PowerPoint. MPSV v rámci tohoto projektu zaplatí 82 % ceny kurzu, a to až do výše 50 000 Kč. Jednoduše tuto příležitost může využít každý: nabídka je určena pro zaměstnance, podnikatele, studenty, ale i pro ty, kdo jsou na rodičovské dovolené.