Obchodní angličtinu potvrdí Bussiness English Certificate

Současný svět obchodu myslí a jedná v angličtině. Roste proto celosvětová poptávka po kurzech obchodní angličtiny, s čímž souvisí i zájem doložit znalosti obchodní angličtiny prostřednictvím mezinárodně uznávaných certifikovaných zkoušek. Největší zájem je o cambridgeskou zkoušku Bussiness English Certificate (BEC).

BEC má časově neomezenou platnost a dokládá úroveň, jíž je držitel schopen komunikovat anglicky v prostředí obchodu, služeb a administrativy. Zkoušku zaštiťuje univerzita v britském městě Cambridge, v České republice je pořádáním pověřena Britská rada (British Council), která posílá testy k vyhodnocení do univerzitních měst Cambridge nebo Oxford. Termíny pro skládání BEC vypisuje třikrát ročně.

Stejně jako ostatní cambridgeské zkoušky korespondují i zkoušky BEC s evropskou stupnicí znalostí v rozsahu od A1 (nejnižší) po C2 (nejvyšší). BEC má tři úrovně: BEC Preliminary, BEC Vantage a BEC Higher. Cena za absolvování zkoušky BEC Preliminary u Britské rady činí 2700 Kč. V případě BEC Vantage to je 4800 Kč a v případě BEC Higher 5050 Kč. Na zkoušku nejlépe připraví speciální kurzy, které vypisují některé jazykové školy.

-kk-
Zdroj: Vzdělání.cz - český portál věnovaný pomaturitnímu studiu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vzdělání.cz