On-line finanční kurzy jsou v kurzu

Od začátku ekonomické krize v září minulého roku zaznamenala vzdělávací zařízení nabízející on-line kurzy v oblasti financí značný nárůst zájmu. Přibývá například lidí, kteří využívají více než 180 volně dostupných obchodních kurzů, které na Internetu nabízí konsorcium OpenCourseWare - skupina asi 250 univerzit z celého světa, včetně předních amerických škol Massachusetts Institute of Technology (MIT) a University of California-Irvine.

Kurz základů finančního plánování, který v rámci OpenCourseWare nabízí University of California-Irvine, například využilo o 27 % více uživatelů. Stal se nejoblíbenějším kurzem se 48 000 návštěvníky. Vzhledem k postupující krizi se pak očekává, že zájem dále poroste.

Větší zájem o své kurzy zaznamenala i obchodní škola při MIT - Sloan School of Management. Nejvíce se lidé zajímají o kurzy zamřené na ekonomickou teorii a nejnovější vývoj ve finančním světě. Zájem o ně vzrostl asi o 30 %. Od října 2008 si některý k makroekonomických kurzů stáhne přibližně 225 uživatelů denně.

Posilují i další on-line formáty vzdělávání v oblasti finančnictví. Za poslední tři měsíce loňského roku například výrazně vzrostl zájem o bezplatné webináře, které nabízejí nejrůznější poradenské společnosti. Uživatelé Internetu se jejich prostřednictvím učí zejména snižovat výdaje, šetřit a sestavovat si plány utrácení podle priorit. Zvýšený zájem návštěvníku zaznamenaly také webové stránky profesionálních organizací z oblasti financí, jako je například American Institute of Certified Public Accountants.

-kk-

Zdroj: The Wall Street Journal Online - server prestižního amerického ekonomického deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Wall Street Journal Online