Oracle Academy spouští globální kariérní centrum

Oracle Academy spouští globální kariérní centrum pro přípravu budoucích pracovníků. Nabízí pedagogům a jejich studentům bezplatné zdroje pro zážitkové učení, možnosti technické certifikace.

Ilustrační snímek

Společnost Oracle oznámila spuštění kariérního centra Oracle Academy, virtuálního centra, kde studenti a pedagogové získají bezplatný přístup k odborným školením, technickým certifikacím, akademickým výukovým programům a zdrojům zkušenostního učení během výuky i mimo ni. Kariérní centrum Oracle Academy, přizpůsobené pro vysokoškolské vzdělávání, nabízí vzdělávací cesty v celé řadě profesí, včetně inženýrství a vývoje, lidských zdrojů, financí a prodeje.

"Potřeba počítačových dovedností zahrnuje různá odvětví, a jak ukazují výzkumy, odborníci s těmito žádanými dovednostmi dosahují na lépe placenou práci," uvedla Elizabeth Snyderová, viceprezidentka společnosti Oracle pro lidské zdroje a filantropii. "Kariérní centrum Oracle Academy poskytuje vzdělávací zdroje zaměřené na pracovní místa a bezplatné kurzy zaměřené na cloudové služby, které jsou postaveny na akademických znalostech relevantních pro průmysl a jsou určeny pro globální publikum. Dnešní oznámení má za cíl posílit nastupující generaci inovátorů a lídrů, kteří budou určovat budoucnost podnikání a technologií."

Nové kariérní centrum Oracle Academy je výsledkem spolupráce s Oracle University, Oracle Learning Library a týmy vývojářů společnosti Oracle, která studentům, jejichž vysokoškolské instituce jsou členy Oracle Academy, umožňuje přizpůsobit odborná školení a kurzy zaměřené na cloud, jež jsou běžně dostupné pouze profesionálům pracujícím v oboru. Tato nabídka pomáhá studentům po celém světě propojit základní akademické osnovy Oracle Academy s kariérními příležitostmi tím, že poskytuje odborná školení a možnost prozkoumat profesní certifikace Oracle.

"Existuje všeobecná potřeba kvalifikovaných odborníků na cloudové služby," řekl Dr. Wen Pei, děkan Vysoké školy managementu, Chung Hua University, Tchaj-wan. "Kariérní centrum Oracle Academy umožňuje našim absolventům uspokojit tuto potřebu a připravit se na dobře placenou práci. Naši výuku přizpůsobujeme požadavkům reálného světa a prostřednictvím zdrojů Oracle Academy získávají naši učitelé a studenti bezplatný přístup ke službě Oracle Cloud, aby se mohli učit a rozvíjet špičkové dovednosti v oboru."

V souladu se zaměřením společnosti Oracle na cloud vydala Oracle Academy také nový výukový program, "Oracle Cloud Infrastructure Foundations". Učební plán seznamuje studenty se základními pojmy a terminologií Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Kurz nabízí prezentace lekcí, odpovídající videa a ukázky, praktické laboratoře a průběžné i závěrečné zkoušky. Prostřednictvím programu Oracle Academy Cloud mohou studenti členských institucí získat bezplatný přístup ke službě Oracle Cloud.

"Ve Spojených státech je digitální gramotnost stále velký problém," řekla Denise Hobbsová, senior ředitelka Oracle Academy North America. "Vysoké školy v nízkopříjmových a venkovských komunitách často nemají dostatek prostředků, aby mohly nabízet kurzy výpočetní techniky. Naše cloudové osnovy, výukové materiály a kariérní centrum připravené k použití umožňují pedagogům nabízet studentům základní technologické znalosti a dovednosti, které jsou všeobecně žádané v různých profesích."

Dnešní nová nabídka navazuje na období významného růstu a dosahu Oracle Academy. V uplynulém fiskálním roce Oracle Academy spolupracovala s více než 16 000 institucemi ve více než 130 zemích na rozvoji počítačového vzdělávání, čímž ovlivnila miliony studentů.