Osobní Branding a jeho smysl

Lenka Benetková, školitelka, konzultantka je duší umělec a srdcem obchodník. Hledá inspirativní řešení, jak přesně zacílit marketing, reklamu a business development a vybudovat úspěšnou a silnou značku. Již 20 let vytváří efektivní strategie ve světě, kde se potřeby zákazníků mění rychlostí padající hvězdy.

Lenka Benetková

Lenka je propagátorkou osobního brandingu. Co to je a jakou podobu může mít Váš osobní branding?

Často mluvím s lidmi a vysvětluji, co vlastně je osobní Branding a v čem nám může pomoci. O čem vlastně jsou moje semináře a proč je pořádám.

Přemýšlím o tom, do jaké míry si v dnešní době můžeme dovolit přemýšlet o sobě a také o tom, co vlastně skutečně chceme. V pracovním a také osobním životě. 

Došla jsem k závěru, že bychom ani v této složité době neměli zapomínat na sebe a měli prohlubovat naše dovednosti, rozvíjet se a realizovat své sny nebo vize.

Náš osobní Branding je nekonečný příběh toho všeho, co děláme, jaké máme názory, jak se prezentujeme a také to, jak působíme. Děláme to každý den!

Výsledkem je naše osobní ZNAČKA, naše IDENTITA. Ta se formuje v prostředí, ve kterém pracujeme a žijeme. Ovlivňují ji také lidé, se kterými jsme v kontaktu pracovně i soukromě. Nese naše schopnosti, dovednosti a charakteristické rysy. Zobrazuje naše názory, postoje.

  • Co si lidé myslí po setkání s Vámi? 

  • Znáte své charakteristické rysy? 

  • Prosazujete své talenty a vášně? 

  • Zůstáváte sami sebou nebo se přizpůsobujete?

  • Děláte práci, kterou chcete a jste v ní úspěšní? 

Kdybych měla jednoduše vystihnout význam KVALITNÍ osobní ZNAČKY, řekla bych: “Je to Vaše dobré JMÉNO!”.

Když máte dobré jméno, lidi se s Vámi rádi setkávají, zajímá je Váš názor, postoje a také Vaše práce, následují Vás. Jste důvěryhodní, a to je přece významné. Dává Vám to hodně možností v pracovním a také osobním životě. 

V současnosti osobní Branding nabývá na významu a dostává se rychle do popředí, a to především díky rostoucí síle internetu, respektive komunikaci na sociálních sítích.

Právě růst on-line komunikace klade velký důraz na naši identitu. Naše ZNAČKA tak může (nejen) v on-line prostředí ovlivňovat názory na nás a naši práci v reálném životě, což je pro lidi, kteří chtějí uspět, velmi důležité.

Ať se nám to líbí anebo ne, když už tady máme tento virtuální svět, může nám také pomoci. Má to však svá pravidla. A způsob, jakým se prezentujeme musí být důvěryhodný, uvěřitelný.  Docílíme toho jen, když budeme vycházet z pravé podstaty nás samotných a také z toho, co skutečně umíme.

Ať už jsme v Businesse, jsme Lídry, budujeme svůj malý nebo velký Business nebo jsme zaměstnanci v korporacích anebo pracujeme doma na svých věcech, tak nám dobře uchopený osobní Branding může přinést úspěch a spokojenost.

Osobnímu Brandingu a smyslu budování osobních ZNAČEK se věnuji proto, že věřím v lidskou identitu vycházející z podstaty nás samotných. A také věřím v to, že nám naše ZNAČKA může v mnohém pomoci v našich cílech a představách o životě. Snažím se podporovat lidi v jejich vizích a změnách, které na ně čekají anebo přišly jen tak, aniž bychom je pozvali.

Chcete zjistit čím jste výjimeční a na čem je dobré budovat svou osobní značku? Připojte se na webinář „Žij svůj brand“.

Lenka Benetková

KEY Trainings Vás zve na webinář Žij svůj brand, který se koná ve čtvrtek, 25. 8. 2022 od 18:00 do 20:00. Kompletní informace o webináři a registraci na něj najdete zde.