Potřebujete trochu motivace ke vzdělávání?

Vzdělávat by se člověk měl celý život. Někomu však může chybět motivace. Pokud mezi takové patříte, přečtěte si následující důvody, proč se neustále vzdělávat. Možná vám motivaci dodají.

Závisí na tom vaše obživa
Není příliš mnoho oborů, které by zůstávaly neměnné. Masivní nástup informačních technologií znamenal pro většinu lidí změnu způsobu, jakým dělají svoji práci. IT je odvětvím, které se dnes nejrychleji vyvíjí a proto je třeba nezůstat pozadu.

Chcete být spokojeni se svou pozicí
Čím vyšší kvalifikaci ve svém oboru budete mít, tím větší máte vyhlídky a šanci získat lepší místo.

Máte k dispozici nový a mocný nástroj pro učení: internet
E-learning znamená přístup k tisícům vzdělávacích příležitostí, bez ohledu na to, kde žijete. Vzdělávací průmysl se rychle rozrůstá, poháněný globální konkurencí, nedostatkem odborných pracovníků a růstem internetu.

Vysoké školy a univerzity jsou pro vás dosažitelné
Téměř všechny vzdělávací instituce hledají „věčné studenty“ a nabízejí alternativy ke klasickému dennímu studiu. Existují večerní a víkendové školy, semestrové programy, a další příležitosti, které vás mohou oslovit.

Zaměstnavatelé podporují vzdělávání
Většina zaměstnavatelů poskytuje svým pracovníkům benefity ve formě finanční podpory vzdělávání. Firmy také experimentují s hromadným vzděláváním zaměstnanců pomocí seminářů, speciálního software nebo online kurzů.

Máte konkurenci
Jestliže nebudete rozvíjet své znalosti a nebudete se učit novým věcem, které se v téměř každém oboru neustále objevují, pak se dříve či později jednoduše najde někdo mladší, vzdělanější, ambicióznější a schopnější, než jste vy - a připraví vás o místo.

-ds-

Zdroj: Monsterlearning - Informace zejména z oblasti učení, školení a rozvíjení schopností zaměstnanců.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monsterlearning