Představujeme vítěze ceny Osobnost vzdělávání dospělých 2016

LIGS Awards 2016

Nelson Mandela jednou prohlásil, že vzdělání je ta nejsilnější zbraň, kterou lze změnit svět. Pokud si myslíte, že vrcholem vzdělání je magisterský titul získaný v pětadvaceti letech, tak klidně přeskočte k dalšímu článku.

Pokud ale věříte v přínos celoživotního vzdělávání pro osobní i profesní život, tak jste tady správně! Chystáme se vám totiž představit pět výjimečných osobností, které neúnavně přispívají k rozvoji andragogiky v České republice.

LIGS University, moderní americká univerzita spojující efektivní metody a inovativní přístupy amerického a evropského vzdělávání, si již tradičně dala za úkol tyto osobnosti najít, představit je široké veřejnosti a ocenit jejich přínos během slavnostního večera LIGS AWARDS při příležitosti udělení ceny Osobnost vzdělávání dospělých za rok 2016.

Letošní ročník předávání cen se odehrál dne 1. 2. 2017 v prostorách Clarion Congress Hotel Prague pod záštitou místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka a za přítomnosti jeho náměstkyně paní Lucie Orgoníkové. Přibližně 130 zúčastněných provázela celým večerem moderátorka Jolana Voldánová.

Ocenění Osobnost vzdělávání dospělých se v rámci VII. ročníku LIGS AWARDS předávalo ve čtyřech kategoriích.

V kategorii Praktická aplikace vzdělávání dospělých si cenu převzalapaní Ing. Janka Chudlíková, která již 25 let působí v oblasti rozvoje lidí jako lektorka, koučka a facilitátorka.

Osobností vzdělávání dospělých za rok 2016v kategorii Osobní manažerský přínos v oblasti rozvoje a vzdělávání lidských zdrojů se stal Ing. Martin Keyř, MBA, který působí jako programový manažer v České Spořitelně a má za sebou více než dvacetiletou praxi v oblasti rozvoje a vzdělávání pracovníků.

Další vyhlašovanou kategorií v rámci ceny byla kategorie Inovativní projekty v oblasti vzdělávání dospělých. Ocenění v této kategorii si převzal Michal Kankrlík, konzultant a zakladatel společnosti Ivitera, která provozuje mimo  jiné i portál HR News. Michal Kankrlík v ní působí jako obchodní a marketingový ředitel.

Vítězem kategorie Akademické vzdělávání a popularizace vzdělávání dospělých se stalpředseda České andragogické společnosti doc. PhDr. Jaroslav Veteška, Ph.D., který se zabývá problematikou výchovy a vzdělávání dospělých, resocializací, kompetencemi a kvalifikacemi, mediací a probací.

Ocenění za celoživotní zásluhu o rozvoj andragogiky získal prof. PhDr. PaedDr. Ján Perhács, CSc., dr.h.c., který se tematikou výchovy a vzdělávání dospělých zabývá celý profesní život a za léta své praxe si vysloužil pověst významného česko-slovenského odborníka.

LIGS Awards jsou sice především o ocenění výjimečných osobností na poli vzdělávání dospělých, ale jedná se také o společenskou událost pro odborníky z této oblasti. Ti mají během slavnostního večera možnost navazovat nové kontakty a vyměňovat si poznatky z praxe, a k tomu zažít malé zpestření v podobě již tradiční tomboly či ochutnávky exkluzivních koňaků.

LIGS Awards se vrátí i v příštím roce u příležitosti vyhlašování ceny Osobnost vzdělávání dospělých za rok 2017.