Příprava konference Konkurenční výhoda v klubu SaSaZu

Martin Jelínek, Motiv P

Motiv P připravuje na 7. června jednu z největších manažerských událostí. Proč konference bude zrovna v klubu SaSaZu a na co klade Martin Jelínek z pořadatelské společnosti největší důraz, o tom bude následující rozhovor.

Mohl byste nám poodhalit zákulisí takové akce, jako je konference v klubu? Jak se připravuje?

Předem je potřeba říci, že konferenci v klubu děláme poprvé, protože jde o nový nápad, který tu předtím nebyl. Pokud věci opakujeme, pak je to proto, že jsme na nich pracovali a za tu dobu je nějak vylepšili. Ale jako u každé konference, práce na ní začíná už tři čtvrtě roku dopředu, a to tvorbou tématu, oslovením řečníků a nalezením toho správného prostoru, který se hodí právě pro naši konferenci. No a potom následuje půlroční propagace, ve které se snažíme být vždy originální a inovativní.

V čem je prostor klubu jiný?

Je to prostor určený primárně pro neformální setkávání a my v něm uděláme konferenci, což je zase tradičně formální formát. Tohle skloubení dvou rozdílů, to je to, co nás na tom baví.

Jako manažer projektu určitě víte, co je ta nejdůležitější součást takové konference. Na co si dáváte v přípravě největší pozor?

Určitě nelze zdůraznit jen jednu věc. Každá drobnost má svou váhu a má svůj smysl. V plánování i v realizaci klademe velký důraz na detaily. Je to totiž stejné, jako když se oblékáte.

Oblékání a konference mají něco společného?

Pro mě ano. Jde o ty detaily v oblékání. Vždy máte nějaké možnosti, jak se obléci. Když se máte obléct formálně, můžete si vzít košili a je to hotové. Nebo se budete snažit zapůsobit a celkově sladit. Potom si vyberete manžetové knoflíky, které Vám ladí s kravatou, hodinky a posunete svůj zevnějšek mnohem dál. Při přípravě konference zkrátka nemůžete říct: „To je dobrý, takhle to stačí.“ Pro celkový dojem jsou určující detaily. A naše konference je právě o těchto detailech.

A jaký detail jste tedy řešil naposledy?

Nesmíme zapomínat ani sami na sebe, takže jsme na přípravu začali vozit ledničku s občerstvením.

Nelze tedy shrnout, co je na konferenci nejdůležitější?

Nejdůležitější jsou samozřejmě lidé. Celou akci děláme pro ně a chceme, aby se jim na konferenci dostalo zážitku, který jinde mít nebudou.

Motiv P zajišťuje záznamy z přednášek a konferencí. Můžeme se těšit na záznam i z letošní konference v klubu?

Určitě. To je vlastně součástí našeho projektu studia Motiv8, vedle kterého vznikla také internetová televize Motiv8.cz. Snažíme se přinášet novinky ze světa a dění v HR, rozhovory se zajímavými osobnostmi, dále ještě ankety, reportáže a uveřejňujeme zde právě záznamy z našich akcí. Samozřejmě točíme i interní věci a pro naše zákazníky jsme schopni zajistit záznam z jejich soukromých akcí.

Díky za rozhovor, ať se Vám konference vydaří.

Děkuji a 7. června se uvidíme v klubu SaSaZu.