Proč se učit cizí jazyk?

Studium cizího jazyka je investicí do budoucnosti, která vám může přinést řadu výhod, ať už v kariéře, při cestování nebo osobním růstu. Vyžaduje hodně času, trpělivosti a často i peněz. Tato investice se však může vyplatit. Investici do studia cizího jazyka je třeba pečlivě zvážit, stejně tak jako konkrétní jazyk, pro který se rozhodnete.

- Postup v kariéře. Stále více lidí má dnes možnost pracovat v zahraničí nebo komunikovat se zahraničními partnery. Také zaměstnavatelé stále častěji hledají zaměstnance, kteří dokáží komunikovat v cizích jazycích. Zaměřte se proto na jazyk, který vám umožní postoupit v kariéře ve vaší konkrétní firmě.

- Lepší cestovní zážitky. Sníte o cestě do Číny, Egypta nebo Chorvatska? Vaše snová dovolená může být ještě lepší, naučíte-li se jazyku místních. Znalost jazyka vám umožní svobodně se pohybovat a jednat.

- Rozšíření intelektu. Studium jazyka je dobré i pro vaši mysl. Naučíte se více využívat kapacitu svého mozku a cvičit paměť. Schopnost mluvit a myslet v cizím jazyce vám umožní rozšířit vaši mentální sílu.

Chcete-li začít se studiem cizího jazyka, zvažte například stále populárnější a nenákladný podcasting. Levnou alternativou jsou také audioknihy nebo elektronické výukové materiály. Pokud preferujete studium s živým učitelem, vhodnou cestou může být kurz na místní univerzitě či jinde ve vašem okolí. Řada institucí dnes také nabízí zvýhodněné možnosti studia cizích jazyků.

-kk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101