Skvělá asistentka je pokladem pro svého šéfa, investujte do ní

„Práce, pro kterou by miliony dívek vraždily,“ nemusí vypadat zrovna tak, jako v kultovním filmu Ďábel nosí Pradu. Ale i z něj je vidět, že pracovat srdcem, být oporou a efektivně plnit úkoly se vyplatí oběma stranám. Opravdu dobrá asistentka je duší každé firmy a pokud dostane šanci rozvinout svůj potenciál, hýčkáte si ji, protože spolu s ní roste i úspěch firmy.

Kristýna Stoklásková, Šéfův svět

"Na kurzech Nenahraditelná asistentka pro veřejnost je nejlepší to, jak se sejdou asistentky z různých společností, sdílejí zkušenosti a inspirují se vzájemně. Firemní kurzy mají největší přínos ten, že asistentky mají možnost se po dlouhé době sejít, zastavit se, zamyslet se nad svou prací a ve svém "asistentském oddělení" případně zavést pravidelné setkávání a stmelit všechny asistentky napříč společností," říká Kristýna Stoklásková, zakladatelka projektu Šéfův svět.

Charakteristika nenahraditelné asistentky

Má důvěru a respekt. Úspěšně buduje vztah, založený na vzájemné důvěře, v němž jsou jasná vzájemná očekávání.

Dýchá za šéfa. Loajalita je její přirozenou součástí. Vyvíjí se, má své hranice a je nepostradatelná.

Je proaktivní. Nečeká, až jí šéf zadá práci, ale z vlastní iniciativy řeší situace, které může rozlousknout.

V tom nejlepším odráží svého šéfa. Podílí se na růstu firmy, proto je samozřejmostí image a úsměv. Nemluvíme o mírách modelek, ale podtržení vlastní osobnosti a vyladění správným směrem.

Umí vystupovat a komunikovat. Na setkání s ní se ostatní těší. Ovládá asertivitu, příjemnou mluvu, naslouchá a s citem pracuje s emocemi.

Má jasno v prioritách. Přesně ví, čím začne pracovní den, jak bude pokračovat a s klidem sobě vlastním řeší nenadálé okolnosti.

Inovuje a usnadňuje. Je rozšířenou rukou (a hlavou) šéfa. Jeho úkoly plní na sto procent a nebojí se přijít s nápady. Zná jeho možnosti, dokáže například předvídat a plánovat schůzky i předcházet různým situacím.

Je pro práci asistentky stvořená. Uvědomuje si, co šéfovi vydělává peníze. Má dovednosti a schopnosti k tomu, aby své podnikání s její pomocí rozšiřoval.

Prozradí to nejlepší z praxe

Výše uvedené má v malíčku dříve nenahraditelná asistentka Kristýna Stoklásková, která se vypracovala na vedoucí pozici, asistentku si už i vychovala a pár let ji úspěšně má.

Osvědčené příklady ze své letité praxe úspěšně přetaví ve skutečnost během jednoho dne, další termín kurzu pro asistentky je 5. října 2023.

Více o kurzu Nenahraditelná asistentka

kurz Nenahraditelná asistentka