Ukažte zájem o vzdělávání a máte vyhráno

Zájem o celoživotní vzdělávání je velké plus. Pomáhá například při hledání zaměstnání. Uchazeč, který v životopise nebo průvodním dopise demonstruje tento svůj zájem, tím dává najevo i to, že je kvalifikovaný, má nadšení a motivaci, je flexibilní, dokáže se přizpůsobit a zviditelní svého zaměstnavatele v dobrém světle. Udělejte proto ze zájmu o celoživotní vzdělávání svou výhodu.

- Zmiňujte pouze vzdělání, které se týká konkrétní pozice. Nezahlcujte náboráře neprofesionálními vzdělávacími zkušenostmi. O vzdělávání, které se týká vašich koníčků nesouvisejících s poptávanou prací, se můžete zmínit na pohovoru.

- Aktualizujte část životopisu věnovanou vzdělávání tak, abyste uvedli absolvované kurzy s přesnými daty.

- Doložte, že si udržujete aktuální povědomí o svém oboru.

- Zmiňte profesionální spolupráci, která vyžadovala dlouhodobé vzdělávání. Popište svou pozici v profesionálních skupinách. Ukážete tak své aktivní zapojení a odbornost.

- Uvádějte pouze vzdělávací programy, kterými jste prošli. Nezmiňujte ty, na které jste se chystali, ale nedokončili je. Mohli byste vypadat neaktivně.

- Zvažte funkční životopis. Tento styl psaní životopisu spočívá ve výčtu znalostí a dovedností, které jste v průběhu každého zaměstnání načerpali.

- V souvislosti s učením při práci specifikujte své odpovědnosti a konkrétní výsledky, kterých jste díky tomu dosáhli. Vzdělávací aktivity, které dokáží, že umíte řešit problémy, jsou velmi hodnotné.

-kk-
Zdroj: Monsterlearning - Informace zejména z oblasti učení, školení a rozvíjení schopností zaměstnanců.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monsterlearning