Vyberte si vzdělání, které vám sedne

Některé křižovatky na cestě za vzděláním a budováním kariéry mohou být ošidné. Držet se té správné cesty není jednoduché, proto si každé své rozhodnutí promyslete dvakrát.

Stanovte si svůj kariérní cíl
Většina lidí, pokud se rozhoduje v jaké oblasti se začít vzdělávat, se ptá jen jestli je taková oblast bezpečná, stabilní a lukrativní. Jen málo z nich bere ohled na svoje skutečná přání, touhy a přednosti.
Když uvažujete o oblasti studia, zvažte dostupné možnosti a berte ohled na sebe a své zájmy. Měli byste udělat důkladnou revizi vašeho stylu práce, koníčků, životního stylu a dlouhodobých výhod vámi zvolené kariéry, které vám v závislosti na těchto faktorech ponese. Zjistěte co neznáte a co se budete potřebovat naučit.
Stanovení cíle vám pomůže lépe se zorientovat v možnostech vzdělání a díky tomu bude vaše cesta vzhůru mnohem strmější.

Soustřeďte se pouze na jeden cíl
Přijmout zaměstnání na nějaký čas, protože musíte zaplatit hypotéku, je sice pochopitelné, ale jestliže musíte utrácet čas a peníze k získání diplomu, certifikace nebo licence pro tuto práci, zastavte se a přemýšlejte. Má smysl investovat čas, energii a peníze v životní cestě, kterou budete chtít za rok opustit?

Nechte si poradit
Výběr kariéry a vzdělání jsou velká rozhodnutí, avšak nejste první člověk který před nimi stál. Využijte znalostí přátel a známých, kteří už je mají úspěšně za sebou.

Přísloví "dvakrát měř, jednou řež" platí ve vzdělání dvojnásob. Pomůže vám vyhnout se šlápnutím vedle a zajistí produktivnější a zajímavější studium.

-ds-

Zdroj: Monsterlearning - Informace zejména z oblasti učení, školení a rozvíjení schopností zaměstnanců.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monsterlearning