Zajímejte se o školení u nového zaměstnavatele

Chystáte-li nenastoupit do zaměstnání, měli byste se zajímat také o to, jaké možnosti rozvoje kariéry vám zaměstnavatel nabídne. Zajímejte se, jaká školení můžete absolvovat, zda není rozvoj určený jen pro některé zaměstnance, kdo bude školení zajišťovat a jak se bude uplatňovat v praxi.

Sami si proveďte průzkum a dokumentujte možnosti dalšího rozvoje spolu s náklady a délkou učení. Nadřízení mohou pochopitelně zamítnout některá školení, tak si předem připravte argumenty, proč by měli investovat právě do rozvoje, který jste si vybrali.

Pokud vám zaměstnavatel školení neodsouhlasí, snažte se zjistit důvod. Jestliže to bude záležitost peněz, můžete navrhnout levnější alternativu. Jestliže si nadřízený bude myslet, že příslušné dovednosti pro vás nebudou přínosem, zajímejte se, které by u vás rád rozvíjel.

Když získáte souhlas zaměstnavatele, měli byste si ujasnit, kdy můžete školení navštěvovat a jak to bude s placením. Vše se zaměstnavatelem sepište. Nově získané znalosti pak rozvíjejte ve svém týmu, abyste dali najevo, že jste se opravdu něco naučili.

-kk-
Zdroj: Salary.com - americký portál věnovaný odměňování zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Salary.com