Zdenka Vostrovská: Online výuka není sprosté slovo

Moderní online vzdělávání pro nás znamená připojit každého a používat pokrokové vymoženosti distanční výuky. Co konkrétně můžete očekávat? Železné nervy členů technické podpory a výuku takovou, jako kdybyste tu seděli s námi.

Online výuka není sprosté slovo

Po 28 letech v pozici lídra firemního vzdělávání ředitelka společnosti 1. VOX Zdenka Vostrovská,nechce pověsit své řemeslo na hřebík kvůli čínským netopýrům... Přes veškeré obavy dokázala přesvědčit sebe i své klienty o tom, že distanční výuka není sprosté slovo a nyní realizuje desítky kurzů v online podobě.

Připojíme každého

Nezáleží na tom, jak velké máte zkušenosti s ovládáním vašeho PC. Připojíme každého, i klienty bez kalhot, kterým rádi vysvětlíme, jak se vypíná webkamera :-). Pro někoho je to samozřejmost, ale někdo je v online světě nekonečný začátečník. To ale neznamená, že by takový zájemce o školení neměl dostat svou šanci.

Kdo neumí, tak učí

Pokud si od maturity nepamatuje, co znamená pojem „oxymóron“, dejte si ho do spojitosti s tímto nadpisem. Mluvit několik hodin do oka webkamery je velice náročné a profesionální lektoři, kteří i tímto způsobem dovedou udržet pozornost účastníků, si zaslouží veliký respekt. Ve chvíli, kdy lektor přednáší prezenčně, průběžně se dívá, jak přítomní reagují. Podle toho přizpůsobuje rychlost a podrobnost výkladu. O tuto interakci je v „onlinu“ často připraven. Přesto zvládají naši lektoři připravit poutavý a energický výklad, který vás vtáhne do problematiky stejně, jako kdybyste seděli u nás v učebně.

Moderní vychytávky pro poutavější přednášku

Flipchart je oblíbenou pomůckou. Rychle načrtnout myšlenku nebo komplikovanější příklad se hodí i v online výuce, a proto jsme pořídili grafické tablety, které jsou nyní k dispozici všem psavým lektorům. Virtuální fixa, zvýrazňovač nebo ukazovátko můžou znít jako sci-fi vhodné pro hokejové komentátory. Na našich přednáškách sice nerozebíráme hokejové zápasy, ale i tak je tablet velmi praktická a vítaná pomůcka, díky které můžeme být opět o kousek napřed :)