Harmonie planet: scénická serenáda, která vás okouzlí stejně jako císaře Karla VI.

Po neuvěřitelných 300 letech se do Znojma vrací gratulační opera Harmonie planet (La concordia de’ pianeti). Obnovená premiéra přinese do města mistrovské dílo barokního hudebního génia Antonia Caldary. 

Harmonie planet

Tato oslavná skladba poprvé zazněla v roce 1723, když se císař Karel VI. a jeho manželka vraceli z Prahy do Vídně. Antonio Caldara serenádu věnoval právě císařovně Alžbětě Kristýně. Pojďte taky prožít nadšení, které u poslechu zažil císařský pár. 

Nejlepší operní sólisté

V obnovené premiéře se na scéně objeví sólisté Adam Plachetka a Andreas Scholl spolu s barokním orchestrem Czech Ensemble Baroque pod taktovkou Romana Válka. Tento soubor je opravdovou špičkou ve stylové interpretaci na dobové nástroje. Opera proběhne v rámci Hudebního festivalu Znojmo a koná se za podpory Českého královského institutu.

Už se těšíte? Označte si datum v kalendáři, nastavte si směr do Znojma a přijeďte si užít nádhernou hudbu. A samozřejmě také vynikající moravské víno.

Kdy a kde?

  • v jízdárně Louckého kláštera ve Znojmě 
  • Premiéra: 20. 7. 2023
  • Repríza: 22. 7. 2023
  • Derniéra: 23. 7. 2023

 

Chci koupit vstupenky

S koupí lístků určitě moc neváhejte. Koncertní verze serenády, která proběhla letos v únoru v Praze, byla vyprodaná už dlouhé týdny před premiérou. Ať vám tento jedinečný zážitek neuteče!

Těšíme se na vás,

Jiří Ludvík za Hudební festival Znojmo