Koho nemá smysl koučovat?

Ani nejlepší kouč na světě nedokáže koučovat člověka, který se koučovat nedá. Byla by to zbytečná ztráta času na obou stranách. Jak ale poznat, že se někdo skutečně nedá koučovat?

Ilustrační snímek

Poznat člověka, jehož koučováním byste pouze ztráceli čas, je snadnější, než byste si mohli myslet. Tvrdí to alespoň světově uznávaný poradce a kouč vrcholových manažerů Marshall Goldsmith. V nedávném článku na síti LinkedIn shrnul následující typické projevy nekoučovatelných lidí. S jejich argumenty nemůžete bojovat, a proto byste se neměli do koučování vůbec pouštět.

1. Nevidí svůj problém

Pokud někdo nemá zájem se změnit, nezměníte jej. Zkrátka si nemyslí, že má nějaký problém a jeho chování mu naprosto vyhovuje.

2. Prosazují špatnou strategii firmy

Jestliže už manažer jde špatným směrem, kouč mu podle Marshalla Goldsmithe může pomoci pouze k tomu, aby do svého cíle došel rychleji.

3. Jsou na špatném pracovním místě

Někteří lidé jsou přesvědčeni, že pracují na špatném místě ve špatné firmě. Zeptáte-li se jich, co by cítili, kdyby se firma, v níž právě pracují, ze dne na den zavřela, odpoví, že úlevu. Jsou nešťastní a nespokojení, s čímž jako kouč nemůžete nic udělat.

4. Problémy vidí u všech ostatních

Někteří manažeři vyhledávají kouče proto, aby jim pomohli změnit chování lidí kolem. To ale není možné. Pomoci někomu, kdo si myslí, že nemá žádný problém, zatímco všichni ostatní jsou problematičtí, nelze.

-kk-

Zdroj: LinkedIn Pulse - blogovací platforma sociální sítě LinkedIn
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Pulse