Kolik vydělává váš šéf?

Britští zaměstnanci získali nový on-line nástroj, který jim umožní porovnat si platové ohodnocení se svými šéfy nebo si prověřit firmu, než se v ní budou ucházet o místo. Webová stránka WorkSmart.org.uk, spuštěná britskou odborovou organizací TUC, shromažďuje informace o mzdách ředitelů, jejich ziscích a ztrátách, vlastnictví akcií apod. Sekce Your Company (vaše firma) obsahuje detailní informace o více než 7 000 britských firmách, které by se jinak ukrývaly ve výročních zprávách. Základní informace jsou zde uvedeny o každé britské firmě.

TUC vyzývá zaměstnance, aby si prostřednictvím této stránky porovnali své platy s řediteli svých firem. Když například zadají údaj o tom, jakou částku vydělávali před pěti lety, dozvědí se, jak by se jejich mzda zvýšila, kdyby rostla stejným tempem, jako tomu bylo u jejich šéfů. Navíc si mohou porovnat platy i s ostatními zaměstnanci ve svém oboru, kteří ale působí v jiných firmách.

Odborová organizace je spokojená, že nabídla zaměstnancům svobodu v získávání důležitých informací jednoduchou on-line cestou. Důležité je podle ní také to, že si uchazeči o zaměstnání mohou jednoduše zjistit potřebné informace o firmách, v nichž se pokoušejí získat místo. V budoucnu se chystá stránky ještě doplnit o vyhledávač, aby zaměstnancům nabídla co nejvíce hledaných informací.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues