LinkedIn začal mluvit česky

Ilustrační snímek

Největší světová profesní sociální síť LinkedIn spustila českou verzi svých stránek. Čeští uživatelé si tak budou moci vybrat svůj mateřský jazyk hned na úvodní stránce. Informoval o tom LinkedIn v tiskové zprávě.

Kromě zveřejňování životopisů a možnosti komunikace v profesně orientovaných skupinách slouží LinkedIn stále častěji i personalistům k hledání talentů či firmám k marketingovým kampaním. Z celkových 135 milionů uživatelů LinkedInu je v současné době 250 tisíc Čechů. Nejčastěji jsou to profesionálové z oblasti IT, telekomunikací a bankovnictví.

Evropský šéf LinkedInu Ariel Eckstein potvrdil, že Češi patří k nejaktivnějším uživatelům v Evropě. Česká jazyková verze jim má pomoci snadněji se v síti orientovat a získat lepší přístup k lokálním i mezinárodním znalostem v jejich oborech.

V roce 2011 přidal LinkedIn švédštinu, ruštinu, rumunštinu a turečtinu. Prvním letošním novým jazykem je právě čeština. V současné době tak síť kromě češtiny funguje v angličtině, francouzštině, němčině, indonéštině, italštině, japonštině, korejštině, malajštině, portugalštině, rumunštině, ruštině, španělštině, švédštině, turečtině a holandštině.

-kk-

Zdroj: LinkedIn - největší světová profesní sociální síť
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn