Nejčtenější články na HR News za rok 2022

Loňský rok byl stejně jako předešlé ovlivněn pandemií covidu-19, ale také konfliktem na Ukrajině. Jak se ale ukazuje, krize bývají často prospěšné, otevírají nám oči a my tak nacházíme nové cesty a možnosti rozvoje. V mnoha oborech se začalo masivně digitalizovat a využívat nové technologie. A nejen o tomto jsme měli možnost informovat na našem portálu HR News. Hovořili jsme s celou řadou zajímavých osobností, které přinesly svůj pohled na různá témata. Náš tradiční přehled článků za uplynulý rok shrnuje, jaká témata vás nejvíce zaujala.

Nepříjemné brnění prstů, bolesti zápěstí či předloktí? Příčinou mohou být špatné pracovní návyky

Díky změnám ve společnosti, které se za poslední dobu odehrály, jsou nejvíce žádané texty zabývající se takzvaným work life balance. Dnes již lidé nechtějí trávit 16 hodin v práci, ale chtějí se věnovat také své rodině a sami sobě a proto je velice důležité, aby zaměstnavatelé tuto oblast neopomíjeli.

Mezi další vyhledávaná témata patří oblast zaměstnaneckých benefitů, které dnes již neznamenají pouze stravenky nebo poukaz do wellness. Horké téma je také nábor a získávání talentů. Trh práce je již delší dobu přehřátý a je důležité nejen hledat nové vhodné kandidáty, ale hýčkat si a vzdělávat ty stávající, odhalovat jejich skrytý potenciál. O tom všem se dozvíte v naší top ten.

TOP 10 článků na HR News v roce 2022

  1. Nepříjemné brnění prstů, bolesti zápěstí či předloktí? Příčinou mohou být špatné pracovní návyky
  2. Nábor podle životopisu patří do minulého století
  3. České firmy neumí udržet talenty. Nalákají na zlaté tele a přijdou o ně i s reputací
  4. Mladá generace nechce pracovat. Mýtus nebo realita?
  5. Horší než inflace - 10 typů plýtvání v rozvoji lidí a 11 tipů, jak na ně
  6. Ztráta produktivity v open spacu je až 66 %. Změňte to chytře členěným prostorem, ve kterém zároveň nepřijdete o kontakt
  7. Česká IT firma Solitea zavádí neomezenou dovolenou. Velká část českých zaměstnanců by ji preferovala před vyšším platem, ukázal průzkum
  8. Co bude utvářet trh práce v České republice v roce 2022?
  9. Konference Back to the Future
  10. Recruitment Supertips 1/5: Zapomeňte na LinkedIn. Hledejte kandidáty i na TikToku, Instagramu nebo Facebooku

Kromě tradičně oblíbených rubrik Poradna a Rozhovory se těší větší popularitě také videa z konferencí a různých zajímavých akcí, která pravidelně přinášíme na HR tv a Management tv. V našem portfoliu nechybí ani populární podcasty. Díky tomu se můžete setkat s poradci, kouči, lektory, konzultanty, HR specialisty i top managery. Ti všichni přináší zajímavé pohledy na danou problematiku.

HR News na sociálních sítích 

Velmi nás těší, že se každým rokem můžeme dělit o články a postřehy s více a více čtenáři nejen na portálu HR News, ale i na našich sociálních sítích, kde počty sledujících k naší velké radosti stále narůstají. Tímto děkujeme za přízeň v diskusní skupině na LinkedIn, která se pyšní 12 000 členy, a stejně tak na Facebooku, kde nás sleduje už téměř 15 000 aktivních uživatelů.

Sledujte také firemní profil HR News na síti LinkedIn, kde je aktuálně přes 6 400 sledujících.

Předplatné HR News

Pokud máte zájem o bezplatné zasílání novinek a přístup ke článkům z oblasti HR a managementu, aktivujte si předplatné na HR News.

Publikace na HR News

Články, videa a podcasty četlo, vidělo a slyšelo na HR News a HRtv v roce 2022 téměř 180 000 uživatelů.

Máte-li zájem o jejich pozornost a chcete publikovat vaše názory, zkušenosti nebo komunikovat vaše služby, kontaktujte nás na redakce@hrnews.cz nebo +420 731 169 886 (Tomáš Pospíchal).