Nejčtenější články na HR News za rok 2023

Rok 2023 byl pro oblast lidských zdrojů a managementu ve znamení velkých technologických změn a diskusí. Na portálu HR News jsme sledovali, co vás nejvíce zajímalo, a přinášíme přehled nejčtenějších článků, které odrážejí aktuální témata a výzvy, jímž čelí moderní pracovní prostředí. Během roku 2023 naše čtenáře nejvíce zajímaly otázky práva, etiky, výkonnosti a vlivu technologií a umělé inteligence na oblast lidských zdrojů.

Ilustrační snímek

Využívání umělé inteligence se v roce 2023 stalo opravdu velkým tématem, které zatím stále rozděluje svět na dva tábory, příznivce a odpůrce. I proto jsou zřejmě články s touto tématikou velmi navštěvované a diskutované. HR News se snaží prezentovat názory odborníků na AI, které se většinou shodují, že AI je opravdu velký pomocník, pokud jej využíváme správně, zároveň je však třeba nezapomenout na odpovědnost, která leží na lidech, nikoli na umělé inteligenci.

V roce 2023 vstoupila v platnost novela zákoníku práce, která zavádí mnoho změn. A právě články a rozhovory na toto téma zaznamenaly větší zájem, stejně jako právní tipy, které mohou personalistům usnadnit práci. Oblíbená jsou také témata týkající se spokojenosti zaměstnanců nebo články zaměřené na to, z jakého důvodu lidé opouštějí stávající zaměstnání.    

TOP 10 článků na HR News v roce 2023

  1. 5 AI nástrojů, které by měly být nelegální (Ing. Josef Kadlec, zakladatel společností Recruitment Academy a GoodCall for Talent) 
  2. Je výkonný, ale na zabití. Co s ním? (Lucie Spáčilová, výkonná ředitelka a trenérka seminářů ve společnosti PERFORMIA, spol. s r.o.) 
  3. V praxi "podceňované" ust. § 37 zákoníku práce ve světle stávající právní úpravy a novely 2023 (Mgr. Klára Gottwaldová, MBA, právnička, šéfredaktorka časopisu Ad rem, lektorka se zaměřením na zákoník práce) 
  4. Několik tipů, jak během rozhovoru u druhého člověka detekovat lež (Ing. Josef Kadlec, zakladatel společností Recruitment Academy a GoodCall for Talent) 
  5. Praktický průvodce AI v HR (1/3): Nahrazujeme personalisty a HR marketéry s ChatGPT
  6. Pět základních faktorů, které ovlivňují spokojenost zaměstnanců (red.)
  7. Čtvrtina zaměstnanců si hledá novou práci, nejčastějším důvodem je nespokojenost s výší mzdy a stres (Martin Malo, ředitel Grafton Recruitment a Gi Group)
  8. Jak dělat profi fotky bez focení pomocí AI (Ing. Josef Kadlec, zakladatel společností Recruitment Academy a GoodCall for Talent)  
  9. Odpovědi na otázky při péči o osobu blízkou (Anna Kevorkyan, CEO pracovního portálu JenPráce.cz)
  10. Právní tipy do personální praxe: Užívání služebního vozidla (advokátní kancelář Valíček & Valíčková) 

Popularitě se tradičně těší naše rubriky Poradna a Rozhovory a také podcasty, které si můžete poslechnout i na Spotify. Rostoucí zájem zaznamenávají videa z konferencí a různých zajímavých událostí, jež pravidelně prezentujeme na našich kanálech HR tv a Management tv. Tímto způsobem mají čtenáři, diváci a posluchači možnost interagovat s odborníky, kouči, lektory, konzultanty, specialisty v oblasti lidských zdrojů, manažery i vysoce postavenými lídry z různých odvětví.

HR News na sociálních sítích 

Důležité informace a zajímavosti samozřejmě také sdílíme na sociálních sítích, kde můžeme přímo komunikovat se čtenáři a fanoušky. S potěšením sledujeme neustále rostoucí počty sledujících. Za tuto přízeň chceme upřímně poděkovat téměř 15.000 členům naší facebookové komunity a skoro 12.000 aktivním uživatelům v profesní skupině na LinkedIn. Sledujte také firemní profil HR News na síti LinkedIn, kde je aktuálně skoro 9.000 sledujících.

Předplatné HR News

Pokud máte zájem o bezplatné zasílání novinek a přístup ke článkům z oblasti HR a managementu, aktivujte si předplatné na HR News.

Publikace na HR News

Články, videa a podcasty četlo, vidělo a slyšelo na HR News a HRtv v roce 2023 více než 650.000 uživatelů.

Máte-li zájem o jejich pozornost a chcete publikovat vaše názory, zkušenosti nebo komunikovat vaše služby, kontaktujte nás na redakce@hrnews.cz nebo +420 731 169 886 (Tomáš Pospíchal).