Služba Apple Pay spuštěna v Česku, je možné ji využít i ve světě benefitů

Zaplatit mobilním telefonem, chytrými hodinkami nebo tabletem? Žádný problém! Společnost Apple spustila před několika dny službu Apple Pay i v České republice. A o co vůbec jedná? O mobilní platební a digitální peněženku (Wallet), která pracuje se stávajícími bezkontaktními terminály.

Apple Pay.

Na službu Apple Pay čekala ČR dlouhá léta. V posledních měsících o ní ale začaly mluvit nepřímo banky, někdy i potvrdily, že s Applem jednají, a čekají už jen na výsledek. Jako první oznámilo podporu Apple Pay Twisto, ostatní banky i nebankovní služby vydají své prohlášení určitě co nejdříve. Nicméně kartu do Wallet už umožňuje přidat i Komerční banka, MONETA, Česká spořitelna a AirBank.

Jednou z prvních firem, která spustila Apple Pay na českém území v oblasti služeb týkajících se HR, je společnost se stravenkovými a volnočasovými kartami Edenred Benefits.

Službu odstartovaly jako první USA v říjnu 2014. Další rok je následovala Velká Británie, Kanada a Austrálie. Pozadu nezůstala ani Čína, Francie nebo Švýcarsko. V současné době se ze služby Apple Pay těší uživatelé v 34 zemích světa. Ještě tento rok by aplikace měla dojít také na Slovensko nebo do Rakouska.

Jak nastavit Apple Pay?

Na všech „jablíčkových” zařízeních je nutné otevřít aplikaci Wallet. Po klepnutí na tlačítko „+” kartu naskenujete a nebo zadáte její údaje ručně. Následně stačí kartu aktivovat a bude záležet na bance, jestli aktivace proběhne přes SMS, email nebo hovor, během kterého bude třeba potvrdit identitu uživatele. 

A to je vše. Po aktivaci karty ji můžete používat k placení v restauracích, benzinových pumpách, obchodech i všude jinde. Před přiložením k terminálu je třeba “peněženku” zaktivovat dvojitým stiskem Power Buttonu, a po přiložení platbu potvrdit skrze Face ID nebo Touch ID. Postup je u iPhonu i iPadu prakticky stejný, v iPadu jen aplikaci otevřete skrze Nastavení, nikoliv rovnou z plochy.

Na chytrých hodinkách Apple Watch nastavíte službu přes aplikaci ve vašem iPhonu. Poté stačí přejít na „Wallet” a přidat kreditní kartu. K vyřízení stačí jen pár minut, a je zaktivováno. Před platbou dvojitě zmáčkněte boční podlouhlé tlačítko pod digitální korunkou.

-bp-

Zdroj: Letemsvetemapplem - Novinky ze světa Apple
Zobrazit přehled článků ze zdroje Letemsvetemapplem