Také děláte nejčastější chybu při přípravě firemní akce?

Je jedna chyba, které se dopouští mnoho organizátorů firemních akcí. Chyba, která obvykle stojí dost peněz a kterou zároveň přichází i o část účastníků. Tím se i sníží efekt celé akce, jejíž příprava vás stála nemalé úsilí. Chyba, kterou si mnozí ani neuvědomují. Někdy jsou v tom i víceméně nevinně, protože čekají na pokyny od nadřízených. Už víte, co je tou zásadní, ale přesto velmi častou chybou?

Může to znít banálně, ale když přípravu firemní akce necháte na poslední chvíli, je velmi pravděpodobné, že nejzajímavější lokality v preferovaném termínu už budou obsazené. Důsledky jsou nabíledni:

  • akce vás vyjde dráže, protože na poslední akci získáte obvykle jen lokalitu se špatným poměrem cena/výkon, pokud nebudete mít velké štěstí;
  • nebo získáte jen hotel se špatnou dostupností, což stojí další peníze - účastníci ujedou spoustu zbytečných kilometrů navíc a stráví na cestě delší čas, který by šel využít mnohem efektivněji pro program akce (a navíc budou více unavení z cesty);
  • pokud ani účastníci nevědí o akci s dostatečným předstihem, pak jich více má alternativní program a pak se omlouvají (ať už férově dopředu, nebo v horším případě nedojezdem na poslední chvíli, pokud je akce povinná).

To jsou přitom velmi jasné argumenty, na které musí slyšet i každý šéf, který dosud rozhodnutí o pořádání akce odkládá.

Zajímavé lokality s výhodným poměrem výkon/cena jsou bookovány s  předstihem. Příkladem může být oblíbený resort specializující se na firemní akce Konferenční hotel LUNA.

Díky své ideální poloze s přibližně hodinovými dojezdy z Prahy i Brna, umístění v nádherné přírodě na břehu rybníka i vybavenému konferenčnímu centru s mnoha sály, wellness centru s bazénem a rozsáhlému areálu s mnoha možnostmi je velmi vyhledávaný.

„Nyní již máme na příští rok rezervovaných přes 150 akcí. Některé poptávky máme i tři roky dopředu,“ vysvětluje Jana Šrámková, koordinátorka akcí v Konferenčním hotelu LUNA, a dodává: „Stále ještě některé volné termíny máme, ale ubývají. Rozhodně doporučuji neváhat a termín rezervovat ihned alespoň předběžně."

Samozřejmě vždy budou existovat i firmy, ve kterých je vývoj tzv. dynamický a akce se plánují doslova ze dne na den. Při dostatku štěstí, že se daný termín uvolní, je možné významně ušetřit s last minute balíčky na konferenční prostory.

Pro aktuální volné termíny kontaktujte Konferenční hotel Luna na tel.: +420 569 738 800, 733 182 105 nebo e-mailu: hotelluna@hotelluna.cz