Albert přibližuje zaměstnancům zdraví prostřednictvím atraktivních programů

Letošní druhá polovina léta se v Albertu stejně jako v minulých letech odehraje v duchu měsíce zdraví. Společnost si pro své zaměstnance připravila speciální program a řadu aktivit, které si kladou za cíl je po náročném období spojeném s pandemií koronaviru inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu. Těšit se mohou jak na řadu vzdělávacích webinářů v oblasti fyzického i duševního zdraví a soutěží, tak na tradiční setkání s vyškolenými lektorkami pro zdravou výživu ve spolupráci se vzdělávacím programem Zdravá 5 nebo charitativní běh pro Nadační fond Albert. Novou patronkou měsíce zdraví se stala Iva Pazderková.

Všech více než tři sta prodejen, tři distribuční centra i centrálu navštíví v tomto období lektorky Zdravé 5

Všech více než tři sta prodejen, tři distribuční centra i centrálu navštíví v tomto období lektorky Zdravé 5 a seznámí zaměstnance se základy správné výživy, s rozdíly mezi zdravým a nezdravým dnem na talíři a provedou je největšími výživovými mýty. Novinkou letos bude soutěž o kurzy vaření pro všechny zaměstnance, která bude probíhat přes webové stránky Zdravé 5. Zaměstnanci se jí mohou zúčastnit nahráním svého receptu s fotkou zdravé a vyvážené svačiny. Šest nejlepších soutěžících obdrží kurz vaření dle vlastního výběru pro dvě osoby v Chefparade v Praze.

Zaměstnanci se i letos mohou těšit na ochutnávku zdravých a chutných svačin, které jistě zpestří jejich jídelníček. Kromě toho se díky školení našich lektorek zdokonalí ve čtení etiket, a naučí se tak vybírat potraviny, které budou v souladu se správným stravováním,“ říká Alena Paldusová, manažerka vzdělávacího programu Zdravá 5.

Ke zdravému tělu kromě správného stravování neodmyslitelně patří také dostatek pohybu. Charitativní běh pro Nadační fond Albert se v letošním roce uskuteční poslední srpnový den v Praze a o dva dny později také v Olomouci. I pro děti z dětských domovů je v letošním roce připravena sportovní výzva, během které budou moci soutěžit o finanční prostředky, jenž pro ně v rámci charitativních běhů zaměstnanci vysbírají. Finance následně poputují na zprostředkování zajímavých zážitků a oblíbených kroužků nebo nákup sportovního vybavení.

Zaměstnanci se v rámci programu zaměřeného na zdraví budou moci zúčastnit i dalších zajímavých aktivit, jako jsou vzdělávací webináře v oblasti duševní pohody nebo masáže a cvičení přímo na pracovišti a oživit si tak zdravější návyky po náročném období způsobeném pandemií Covid-19.