Asociace certifikovaných účetních udělila akreditaci programu Obchodní finance a účetnictví na Prague College

Vedení Prague College, jedné z předních soukromých vysokých škol v České republice, s potěšením oznamuje, že jejich bakalářský studijní program Obchodní finance a účetnictví je nyní akreditován Asociací certifikovaných účetních (ACCA). To znamená, že studenti, kteří tento bakalářský program na Prague College dokončí, mohou využít výjimek z pěti zkoušek v ACCA kvalifikacích, které jsou uznávány zaměstnavateli v České republice i po celém světě.

Uznané zkoušky jsou z oborů Účetnictví v podnikání, Manažerské účetnictví, Finanční účetnictví, Korporátní a obchodní právo a Finanční výkaznictví. 
Vztah mezi Prague College a ACCA začal však již dříve, než došlo k těmto výjimkám, a to během úspěšného dubnového workshopu na téma Etika v podnikání, který se na škole uskutečnil ve spolupráci s ACCA a lichtenštejnskou stavební firmou Hilti.

Bruce Gahir, člen vedení školy businessu na Prague College, o nové akreditaci řekl: „Studenti Prague College budou během svého bakalářského studia programu Obchodní finance a účetnictví moci využít speciální “zrychlený” postup k získání kvalifikace ACCA. To jim zprostředkuje unikátní příležitosti k získání prvního zaměstnání.

Katka Benešová, ředitelka ACCA v České republice, na Slovensku a v Maďarsku, předloží osvědčení o akreditaci řediteli Prague College Douglasu Hajekovi v rámci speciálního ceremoniálu, který se uskuteční v prostorách školy ve středu 18.května 2016.

Kromě standardního tříletého bakalářského studijního programu Obchodní finance a účetnictví Prague College nově vyvinula také "flexi" kurz, který vyhoví i požadavkům studentů pracujících na plný úvazek. Tento program byl vytvořen speciálně pro profesionály s flexibilním přístupem, tedy například právě ty, kteří jsou již v zaměstnání, a celý program může být dokončen během 3,5 roku.

Více informací o studijních programech z oblasti businessu na Prague College a další informace naleznete na www.praguecollege.cz.

Prague College

Vysoká škola Prague College byla založena v roce 2004. Nabízí studijní programy v oblasti podnikání, mezinárodního managementu, účetnictví, financí, grafického designu, výtvarného umění (experimentální média) a výpočetní techniky. Je akreditována univerzitou Teesside University ve Velké Británii, která byla v letech 2009 až 2010 jmenována časopisem Times Higher Education „Britskou univerzitou roku“. Pro rok 2012/13 stejně jako 2013/14 byla Prague College uznána unií Cambridge University Students‘ Union jako „velmi atraktivní volba pro britské absolventy, kteří mají zájem o praktické vysokoškolské vzdělání, jež je relevantní pro jejich kariéru“. V roce 2014 škola otevřela Flexible Study Programme v oblasti obchodu a následně roku 2015 program Mediální studia a komunikace; oba programy jsou akreditovány univerzitou Teeside University.